UPDATE | Gălățenii primesc CĂLDURĂ, începând de astăzi. Furnizarea de agent termic a fost reluată în cursul nopții

UPDATE | Gălățenii primesc CĂLDURĂ, începând de astăzi. Furnizarea de agent termic a fost reluată în cursul nopții
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE, ora 14,00 - Jumătate dintre punctele termice au fost redeschise | „Manevre pentru deschidere se efectueaza pe alte 46 de puncte termice. Estimam că până la finalul zilei, pe măsură ce parametrii (debit şi temperatură) agentului termic asiguraţi de către SC Electrocetrale Galaţi SA se vor propaga în întreaga reţea magistrală vor fi deschise toate cele 114 puncte termice, urmând ca la noapte şi mâine, dacă şi unde va fi cazul, să fie efectuate echilibrări în instalaţii”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Calorgal. Potrivit informaţiilor noastre, energie termică este furnizată, în prezent, în aproape tot cartierul Dunărea şi în vestul oraşului. Bineînţeles, beneficiază de căldură şi apă caldă gălăţenii care fac parte din cele 579 de asociaţii de proprietari care au încheiate contracte cu distribuitorul de energie termică - Calorgal.


Cei aproximativ 20.000 de gălățeni, care mai sunt branșați la sistemul centralizat de termoficare, primesc căldură și apă caldă, începând de astăzi. Primele puncte termice au fost redeschise în vestul orașului, în noaptea de marți spre miercuri, după ora 3,30, pentru gălățenii care locuiesc în cartierele Siderurgiștilor Vest, Micro 16 și Micro 14.

"Începând cu ora 3.30, echipe ale Calorgal efectuează manevre pentru deschiderea punctelor termice din zona de vest a oraşului. Pe parcursul zilei, pe măsură ce parametrii agentului termic asiguraţi de către SC Electrocentrale Galaţi SA se vor propaga în reţeaua magistrală, vor fi deschise punctele termice şi din celelalte cartiere", a informat purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache.

Este pentru prima dată, după mulți ani, când căldura ajunge în caloriferele oamenilor la 1 noiembrie. În urmă cu aproximativ o săptămână, primarul Ionuț Pucheanu și administratorul special al CET, Sinan Mustafa, ne declarau că vor ca furnizarea de energie termică să fie reluată de la această dată.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 11306 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.