NU RATA luni! Firme gălăţene care le fură contribuţiile la pensie propriilor angajaţi

NU RATA luni! Firme gălăţene care le fură contribuţiile la pensie propriilor angajaţi
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Sistemul financiar-fiscal este unul în care „rechinii” încă mai reuşesc să scape prin plasa legii. Sunt companii gălăţene care s-au transformat în „fabrici de ţepe”, fie şi numai dacă vorbim de zecile de milioane de lei neplătite la bugetele publice, inclusiv contribuţiile sociale care ar trebui plătite în contul angajaţilor.

„Viaţa liberă” va prezenta, începând de luni, 27 noiembrie, o serie de articole menite să arate care sunt firmele „fruntaşe” în a-şi păcăli până şi propriii angajaţi şi cum au ajuns ele să pară a fi deasupra legii şi a capacităţii instituţiilor statului de a apăra interesele publice. Cel păgubit este, cel mai adesea, „simplul cetăţean”, cel care, în calitate de angajat, este pus, direct sau indirect, în dezavantaj în relaţia cu angajatorul sau cu statul.

Citit 11102 ori Ultima modificare Duminică, 26 Noiembrie 2017 17:20

9 comentarii

 • postat de Contribuabil
  Luni, 27 Noiembrie 2017 03:31
  82.78.251.***
  Bagatii si pe aia cu cascarabetele care in loc de 8 ore treceau pe cartea de munca 2 sau 4 ore , diferenta de ore si bani erau in buzunarele lor
  0
  2
  Raportează
 • postat de Sandu
  Duminică, 26 Noiembrie 2017 07:51
  109.103.134.***
  Daca faceti public agentii economici care nu au platit contributiile de asigurari sociale ar fi un pas important pentru informarea corecta a publicului si ar demonstra va V.L isi merita titlul de ziar independent.Ma tem totusi de o prezentare selectiva si de inca ceva procese cu unele societati afectate de publicarea unor date mai putin corecte.Atentie deci intentia este buna dar aveti in vedere cum o puneti in aplicare.
  1
  16
  Raportează
 • postat de Pai rezolvarea ar fi simpla :
  Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017 16:24
  89.137.225.***
  Atat casa de asigurari de sanatate ( http://www.cnas.ro/casgl/ ) cat si casa judeteana de pensii galati ( http://www.cjpgalati.ro/ ) au pe site-ul lor , o rubrica unde poti sa iti verifici aceste contributii !
  Iti faci un cont , (nu bancar) , completezi un formular , ..etc , si asta este tot.
  Interesati-va , ca sa nu plangeti , cand este prea tarziu.!
  0
  23
  Raportează
 • postat de ELLA
  Vineri, 24 Noiembrie 2017 17:50
  89.137.231.***
  Eram o data la casa de asigurari de sanatate si am vazut un scandal monstru in care oamenii nu puteai fi internati in spital ca nu aveau platite de catre cei unde erau angajati aceste asigurari de sanatate.Acum erau oblogati de casa//ca sa poata sa/si rezolve problemele de sanatate//sa plateasca pe nu stiu cite luni din urma acste asigurari,urmind apoi sa se judece cu angajatorii care pe stat le oprisera banii dar nu ii virasera in fondul de sanatate.Consider ca aceasta lege e foarte buna si in momentul cindii prinde ca nu vireaza banii unde trebuie sa /i bage la puscarie si sa recupereze prejudiciu.La fel cu bonurile de masa.De ce nu le dau acesti bani la salariu ca sa beneficieze si la pensii de un salariu mai mare.Angajatoriiiau pielea de pe sarmanii angajati ,iar ei isi unfla conturile pe spinarea saracilor.
  1
  23
  Raportează
 • postat de rocky
  Vineri, 24 Noiembrie 2017 13:01
  193.230.156.***
  Desi nu suport PSD-ul, masura luata de ei de la 1 ianuarie 2018 de a mari salariul brut minim si global la fiecare salariat, e o masura care vrea sa contracareze neplata contributiilor din partea firmelor datorate pe fiecare angajat. Precum stiti, fiecare firma sau societate comerciala, pentru fiecare salariat plateste cota parte la stat, lasand la o parte taxele oprite din brut care e cu totul altceva. Pe actualul sistem, patronul putea sa declare faliment si sa nu mai plateasca partea lui de contributii pe salariat, cu noul sistem e obligat sa faca lucrul asta pentru ca daca nu face asta, face puscarie, deci intra la penal. Aici e toata tevatura cu marirea salariului brut la angajatii, masura luata de actualul guvern si desi are cateva valente pozitive si negative, per global o consider o masura buna (daca nu ma insel masura asta e aplicata in Irlanda si in alte state europene de foarte mult timp cu rezultate bune).
  11
  22
  Raportează
 • postat de Contributia neplatita si pensia noastra cea de toate zilele
  Vineri, 24 Noiembrie 2017 12:23
  185.163.1.***
  Asa-i cand unii zevzeci se lasa manipulati de astfel de companii/firme/patroni doar ca sa iasa in strada manati de aceste/acesti companii/firme/patroni si sa strige aiurea impotriva unora care vor sa dea niste legi care sa-i pedepseasca pe patronii/angajatorii care nu platesc contributiile oamenilor.

  Din cate am inteles acest Guvern vrea sa dea niste legi care sa corecteze, sa indrepte unele ilegalitati facute de patroni, vrea sa dea niste legi care treaca in penal aceste practici ale unor ANGAJATORI/firme/companii care nu le platesc oamenilor/angajatilor contributiile catre stat pe care angajatorii trebuiau sa le plateasca (si pe care nici pana acum ANGAJATORII nu vi le plateau , oamenii/angajatii ramanand pacaliti, furati, inselati.

  Dar asa se intampla cand omul nu gandeste cu propria minte ci asteapta sa ii spuna altul ce sa faca (ce sa creada) si astfel am ajuns sa iesim aiurea unii in strada, manati/manipulati doar de interesele ascunse ale unor anumiti patroni, interesele ascunse ale anumitor firme/companii ce nu achita catre stat contributiile sociale propriilor salariati.

  Din cate am inteles eu din ce spun specialistii, Guverul actual vrea sa treaca contributiile pe salariat, in salariul angajatului (DAR TOT ANGAJATORUL LE PLATESTE), dar in acest caz, in sensul acesta in urma acestei masuri adoptate, astfel daca ANGAJATORUL isi mai permite magaria/golania/hotia de a nu va mai plati contributiile angajatilor catre stat atunci ANGAJATORUL/firmele/companiile intra sub incidenta penala si vor plati penal intrand la puscarie daca ei continua sa nu va plateasca contributiile catre stat ce va revin a benefia voua/noua ANGAJATILOR cand vom iesi la pensie.

  Asta nu inteleg unii zevzeci si se lasa pacaliti iesind aiurea in strada fara sa se intereseze dinainte despre ce e vorba. Unii ies in strada doar pentru ca asa le zic unii(sefii, patronii) romanii(unii) lasandu-se astfel pacaliti sa sustina interesele obscure ale unor sarlatani de patroni/firme/companii ce nu le(va) achita angajatilor toate contributiile catre stat pe care angajatorul ar fi trebuit sa le plateasca.


  SA FACA, SA DEA NAIBII MAI REPEDE ACEASTA LEGE CU TRANSFERUL CONTRIBUTIILOR CATRE ANGAJAT, IAR APOI PRIN ACEASTA LEGE DACA ASTFEL > ISI MAI PERMITE SA NU-I MAI PLATEASCA ANGAJATULUI TOATE CONTRIBUTIILE CATRE STAT, atunci ANGAJATORUL SA FACA PUSCARIE. De asta si muta astia contributiile pe angajat(DAR TOT ANGAJATORUL LE VA PLATI, numai ca vor fi trecute in dreptul ANGAJATILOR). Oamenii nu inteleg ca tot ANGAJATORUL le plateste contributiile sociale catre stat (si nu angajatul) dar prin aceasta metoda/tactica/lege ANGAJATORUL este obligat sa va achite constiincios toate contributiile sociale catre stat de care noi toti angajatii ar trebui sa beneficiem la pensie.

  UNII "tineri frumosi si liberi" habar nu au de prostia pe care o fac iesind aiurea in strada de fiecare daca manipulati de cei cu interese obscure care-i scot in strada, ei "tinerii frumosi si liberi" habar neavand ca prin aceasta trecere a contributiilor in dreptul angajatului se incearca "educarea" angajatorului de a va plati corect, constiincios toate contributiile catre stat de care noi toti angajatii ar trebui sa beneficiem la pensie. CA TOT ANGAJATORUL VI LE VA PLATI CATRE STAT, DAR IN CAZ DE NEPLATA ACUM > CARE NU VA ACHITA CONTRIBUTIILE SOCIALE VA FACE PUSCARIE.


  Aceste companii "fabrici de tepe" va scot aiurea in strada manipulandu-va sa strigati aiurea impotriva propriilor voastre interese. Asta nu inteleg "tinerii frumosi si liberi". Aceasta trecere a contributiilor pe salariat(IN DREPTUL ANGAJATULUI) este tocmai venita pentru a-l forta pe ANGAJATOR sa va plateasca/achite catre stat toate contributiile pe care el ANGAJATORUL trebuie sa le plateasca pentru ca NOI, ANGAJATII sa putem beneficia de aceste contributii, platite catre stat, atunci cand noi vom iesi la pensie.

  UITE ACESTE COMPANII/FIRME, ACESTI PATRONI „fabrici de ţepe” CARE NU V-AU PLATIT PANA ACUM CONTRIBUTIILE SOCIALE CE AR FI TREBUIT SA FIE PLATITE DE ANGAJATOR/PATRON/FIRMA/COMPANIE IN CONTUL ANGAJATILOR (ADICA AL VOSTRU, AL NOSTRU AL TUTUROR) SE INCEARCA A FI CORECTAT TRECANDU-SE ASTFEL SUB INCIDENTA PENALA DACA ANGAJATORUL/PATRONUL/FIRMA/COMPANIA ISI MAI PERMITE SA NU VA MAI ACHITE CATRE STAT CONTRIBUTIILE SOCIALE CE VA REVIN VOUA, NOUA, ANGAJATILOR.

  Ar trebui sa mai inceapeti oameni buni sa mai ganditi si singuri, cu propria minte si sa nu va mai lasati manipulati de cei care va spun ca nu se poate trai mai bine in tara aceasta. Dati-le ignore celor care va tot spun mereu ca ce se da in plus romanilor la salarii si pensii sunt pomeni electorale. Nu sunt pomeni electorale ci sunt un drept castigat al romanilor sa avem salarii si pensii mai mari si contributii sociale platite corect de catre angajator pentru ca noi romanii saputem beneficia de ele la pensie.

  Ganditi si singuri, cu propria minte.

  Bun articol, dar sa vedeti cate laturi veti primi in ochi de la propaganda platita, manata de cei cu interese obscure, de multinationale, transnationale si paranationale, etc.

  PRIN ACEASTA LEGE DE TRECERE A CONTRIBUTIILOR SOCIALE CATRE ANGAJAT, TOT ANGAJATORUL LE VA PLATI CATRE STAT (DAR VOR FI TRECUTE IN CONTUL, IN DREPTUL NOSTRU AL ANGAJATILOR PENTRU CA IN CAZUL IN CARE ANGAJATORUL(PATRONUL, COMPANIA, FIRMA) ISI VA MAI PERMITE SA NU VA MAI PLATEASCA CONTRIBUTIILE SOCIALE ANGAJATORUL/FIRMA/COMPANIA INTRA IN PENAL.  De ce sa tot iesiti voi in strada aiurea fara sa va interesati, informati dinainte cum sta treaba defapt si sa ramaneti păcăliti, fără asigurare de sănătate, șomaj sau pensie de catre firmele/companiile/patronii/angajatorii care nu va achita catre stat contributiile pe care angajatorul trebuia sa vi le plateasca?


  ASTA CU TRECUTUL CONTRIBUTIILOR SOCIALE > NU INSEAMNA CA NOI ANGAJATII LE VOM PLATI, CI TOT ANGAJATORUL LE VA PLATI CATRE STAT PENTRU NOI ANGAJATII, DAR IN CAZUL ACESTA ACUM DACA ANGAJATORUL ISI VA MAI PERMITE SA NU VA PLATEASCA CONTRIBUTIILE SOCIALE ACESTA(ANGAJATORUL) VA INTRA LA PUSCARIE. MASURA ACEASTA ESTE NECESARA PENTRU CA NOI ROMANII/ANGAJATII SA PUTEM BENEFICIA LA PENSIE DE ACESTE CONTRIBUTII SOCIALE PE CARE ANGAJATORUL MAFIOT AR FI TREBUIT SA VI LE PLATEASCA/ACHITE CATRE STAT.

  Bun articol, dar cati habauci cu "#hastag" din astia spalati pe creier vor intelege ceva din acest articol, care mi se pare cel mai clar, cel mai "scurt si la obiect" articol care ar face pe oricine sa inteleaga realitatea.
  19
  16
  Raportează
 • postat de :))
  Vineri, 24 Noiembrie 2017 06:51
  5.13.197.***
  Hai sa vedem curajosilor, daca veti avea curaj sa dati si numele firmelor sau doar veti da initiale....
  1
  48
  Raportează
 • postat de Finantistul
  Vineri, 24 Noiembrie 2017 05:44
  5.13.227.***
  Prin neplata la timp a contributiilor de catre angajatori, salariatul nu ramane fara pensie, somaj sau asigurare de sanatate. Asta este o speculatie pentru ca nestiutorii sa iasa furiosi in strada!
  22
  8
  Raportează
 • postat de Azi, neplata contribuțiilor de către patron, se pedepsește cu amendă, dar salariatul rămâne fără, șomaj, sănătate și pensie.
  Vineri, 24 Noiembrie 2017 00:56
  213.233.109.***
  Numărul firmelor care nu mai plătesc contribuțiile salariaților, pensie, șomaj, sănătate, a crescut cu 60%, conform Digi24. Neplata contribuțiilor, de către patronat, nu se mai consideră evaziune fiscală, deci cu pușcărie, azi patronul plătind o simplă amendă, dacăăăăăă, este prins. Dacă nu, hoțul negustor cinstit, adică patronul, salariatul rămânând păcălit, fără asigurare de sănătate, șomaj sau pensie. Adică, patronul cu amenda, salariatul, fără șomaj, fără sănătate, fără pensie. Azi, sunt 116 000 de firme, patroni, ce nu au plătit cotizațiile salariaților. La pensii sunt lipsă 14 miliarde și jumătate de lei, lipsă, neplată de către firme. La sănătate, lipsă prin neplată, 4 miliarde lei, la șomaj, lipsă plată de către patron, un miliard lei.
  2
  45
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.