Două persoane și-au pierdut viața, iar alte două au fost rănite în urma unui accident petrecut pe o stradă circulată din Galați
Foto: GSG

Două persoane și-au pierdut viața, iar alte două au fost rănite în urma unui accident petrecut pe o stradă circulată din Galați
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Un accident de circulaţie deosebit de grav a avut loc, sâmbătă dimineaţă, la ora 1,40, pe cea mai circulată arteră rutieră din municipiul Galaţi. Două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite. Necropsia a scos la iveală faptul că şoferul care a produs tragedia avea o alcoolemie de 1,3 la mie.

Totul s-a întâmplat la intersecţia străzii Brăilei cu strada Traian. Conform informaţiilor furnizate de Poliţia Galaţi, accidentul a fost provocat de un bărbat de 35 de ani, care conducea un autoturism pe strada Brăilei spre strada Domnească. "La intersecţia străzii Brăilei cu strada Traian, din cauza neadaptării vitezei la carosabilul umed, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei, a intrat pe contrasens şi a ajuns apoi cu autoturismul într-un stâlp de pe marginea părţii carosabile. În urma impactului, şoferul de 35 de ani şi pasagera din dreapta faţă, o tânără de 17 ani, au decedat, iar cele două pasagere din spate, două fete de 14, respectiv, 17 ani, au fost rănite uşor", a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Incidentul a fost anunţat la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului au ajuns mai multe echipaje medicale şi de poliţie. Din păcate, impactul a fost mult prea puternic, motiv pentru care medicii nu au mai putut face nimic pentru şofer şi pentru pasagera din dreapta faţă. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă şi urmează să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate în acest caz. Ulterior, din examenul medico-legal a reieşit faptul că şoferul care a decedat în accident avea o alcoolemie de 1,3 la mie.

Tragedie după tragedie

Galaţiul s-a aflat, în ultima perioadă, într-o zodie neagră din punct de vedere al siguranţei rutiere. Zeci de accidente, soldate cu zeci de răniţi şi cu nu mai puţin de opt morţi, s-au petrecut în judeţul nostru doar în primele trei săptămâni din luna noiembrie, cifră record pentru anul în care ne aflăm. Cauzele cele mai frecvente, amendate zilnic de echipajele rutiere care contabilizează mii de abateri la regimul circulaţiei, venite atât din partea şoferilor, cât şi a pietonilor, au fost viteza excesivă, alcoolul, traversarea neregulamentară şi depăşirile riscante.

Citit 59389 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.