Zelenski: Agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda

Zelenski: Agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că simte că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda. El a mulţumit Danemarcei pentru deciizia de înfiinţare a unui fond de sprijin pentru Ucraina, de un miliard de dolari.

“Astăzi (miercuri, 15 martie - n.r.), a fost o zi internaţională fructuoasă pentru ţara noastră, pentru apărarea noastră. A mai avut loc o întâlnire în format Ramstein, a zecea deja. Muniţie pentru războinicii noştri, artilerie, tancuri, protecţia cerului ucrainean - toate acestea au fost discutate. Există soluţii. Sunt recunoscător Statelor Unite, care coordonează Ramstein, şi tuturor partenerilor noştri pentru disponibilitatea lor fermă de a ajuta. Acest lucru este deosebit de important acum, când simţim că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda. Nu există niciun terorist care să-şi dezvolte potenţialul confruntând lumea liberă. Rusia nu face excepţie”, a spus Zelenski, potrivit news.ro.

“Trebuie să creştem constant presiunea pentru teroare. Presiuni în apărarea noastră, în sancţiuni împotriva Rusiei, în distrugerea modului în care statul rus şi companiile sale eludează sancţiunile, în presiune politică şi juridică. Cu cât punem mai multă presiune asupra lor, cu atât ne vom îndrepta mai repede către restabilirea integrităţii noastre teritoriale şi ordinii juridice internaţionale. Facem totul pentru ca partenerii noştri să simtă asta. Această necesitate de a continua presiunea. Pas cu pas. Fără încetare”, a adăugat el.

Zelenski a mulţumit Danemarcei şi a vorbit şi despre “o decizie importantă luată la Londra”: “Aş dori să mulţumesc separat Danemarcei astăzi. Atât pentru noul pachet de apărare pentru Ucraina, cât şi pentru decizia de a înfiinţa un fond special de ajutorare a ţării noastre în valoare de șapte miliarde DKK, adică un miliard de dolari. Este extrem de semnificativ. Este extrem de necesar. Sunt recunoscător guvernului şi parlamentului danez, întregii societăţi daneze. Astfel de decizii ne asigură că putem accelera revenirea păcii în Ucraina şi a stabilităţii în întreaga Europă. Există, de asemenea, o decizie importantă luată la Londra astăzi - în cazul mituirii lui Ianukovici de către Kremlin, în 2013. Când banii ruşi şi schemele murdare cu politicienii de atunci din Ucraina se foloseau ca parte a agresiunii împotriva ţării noastre. O agresiune care a început atunci - politic, economic şi mai târziu cu folosirea serviciilor speciale şi a forţei militare”.

Citit 1172 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 09:28

12 comentarii

 • postat de Numai minciuni ..
  Marți, 21 Martie 2023 20:39
  108.245.201.***
  Fake news /fake news /fake news
  0
  1
  Raportează
 • postat de RuieMusia
  Luni, 20 Martie 2023 10:52
  188.25.3.***
  @Slava, nu e meritul urss pentru Ucraina, tu esti sanatos la cap???? E vorba ede o populatie pe care rusii nu au reusit sa o asimileze aproape un mileniu si tu atribui o tara unei aliante ilogice si demente?

  Daca mergeau sovieticii cu Holodomorul pana la capat (ia zi, stii cate milioane de UCRAINENI au murit atunci?), ar fi reusit, poate, sa ii extermine ca natie. Ca asa fac rusii tai pe care ii iubesti asa mult, cand nu pot asimila, extermina (vezi inclusiv cat de disporportionata e recrutarea inclusiv pentru invazia asta din Ucraina). Si mai ai curaj sa acuzi de nazism pe altcineva, cand orcii tai iubiti fac asta de zeci de ani.

  Dar na, asa e cand acuzi pe cineva ca e repetent cand tu nici la scoala nu ai intrat.

  Ti-am mai zis, nu te opri din scris, in schimb. Times New Roman ar fi invidios pe asa umor involutar.
  7
  9
  Raportează
 • postat de Slava
  Duminică, 19 Martie 2023 03:16
  5.13.148.***
  @RuieMusia
  Sa-ti mai zic una si gata, pentru ca discutia e inutila cu un repetent ca tine, care detine "adevarul absolut" din "surse sigure": fara monstruoasa URSS Ucraina NU EXISTA !!!
  Slava Z ! ... si pupa-l in dos pe criminalul Zelenski si pe criminalii neonazisti occidentali
  11
  11
  Raportează
 • postat de RuieMusia
  Sâmbătă, 18 Martie 2023 15:35
  185.230.139.***
  Asa, bre slaba, nu te lasa, zi acolo, ca prost zici. ca de obicei.
  1. Ucraina în acel moment era parte, de voie, de nevoie, la monstruozitatea numita URSS. Iar ora exactă în URSS era data de?....... Iar Moscova e capital cărui stat terorist în prezent?
  2. acei Omuleți verzi erau soldați ruși, luptând cu tehnica rusa, inclusiv sisteme avansate antiaeriene (a naibii insurectie populara...). De altfel sunt printre cei uciși și capturati atunci și soldați care au fost găsiți, de prosti ce sunt, cu documente de identitate rusești. Comparația cu comitatele e...în nota ta de inteligenta, nu merita una răspuns, sincer.
  3. Assad, asta susținut cu fervoare de rusia, e responsabil de atacuri cu gaze toxice asupra propriei populații, fapte documentate ONU. Asta e genul de genocid dovedit care intra sub egida atribuțiilor ONU - la fel cum e și masacrul de la Srebrenica. Dar în cazul Siriei, corb la corb nu-și scoate ochii se aplica la fix, e normal ca doua state teroriste sa se susțină.
  4. legitimitatea internațională este data inclusiv de SUA, prin recunoașterea unei astfel de decizii, cu impact geopolitic. Este în prelungirea discuției despre recunoașterea granițelor unui stat - discuția aia cu putler care a recunoscut granițele Ucrainei în 2003. Un referendum ținut în stare de asediu, cu peste jumatate din populație fugită, cu urne ținute lansa soldați înarmați frizează nebunia și penibilul absolut. Așa ceva nu are nimic în comun cu o forma democratica de manifestare a dorinței populare (nu ca i-ar pasa Rusiei de opinia liber exprimata a cuiva, pfff)
  5. iti pot povesti multicel despre ONU și atribuțiile lui. Nu cred ca te interesează în mod particular ONU în ansamblu, ci exclusiv situații punctuale convenabile Rusiei.
  6. activenews, ce gluma. În momentul asta ostilitățile nu pot înceta, cum trupele armatei maro încă se afla pe teritoriul Ucrainei, Ala internațional recunoscute, inclusiv de rusia.
  10
  13
  Raportează
 • postat de Slava
  Vineri, 17 Martie 2023 13:53
  89.121.200.***
  @RuieMusia
  Iar ai dat in diaree verbala sustinand niste prostii mai mari decat tine... dar, deh, ce sa-i faci, asa-i cu repetentii academicieni progresisti, si neaparat "liberi si democrati"...
  1. Vorbeai fara sa stii de cuvinte fara inteles pentru tine (ca sa pari mai "educat") : "whatboutism"... pai se poate ? Eu iti spun ca si UCRAINA a participat la invaziile URSS si tu bati campii cu Dagestanul. Restul interventiilor nu are rost sa le discuti pentru ca e a nu stiu cata oara cand dovedesti ca esti foarte informat, dar numai cu "versetele" propagandei occidentale
  2. Habar nu ai ce inseamna o invazie, dar tare mult iti plac "omuletii verzi" cand sunt "liberi si democrati". Dupa capul tau sec, daca trupele extremiste din secuime (64 comitate) provoaca "deranj"in Romania, inseamna ca am fost atacati/invadati de Ungaria.
  3. Regimul "ilegitim" nu se stabileste la Washington sau la Bruxelles, chiar daca de acolo iti vine tie simbria pentru revolte "spontane-la-ordin". Oricum americanii nu aveau ce cauta in Siria intervenind militar, fara nicio provocare sau amenintare din partea Siriei
  https://60m.ro/2022/08/21/radio-china-despre-cum-jefuiesc-americanii-siria/
  https://www.dw.com/ro/interven%C5%A3ii-militare-f%C4%83r%C4%83-mandat-onu/a-17052101
  4. Inca o data, LEGITIMITATEA internationala NU e data nici de Casa Alba, nici de Bruxelles (vezi link-ul de mai sus).
  Sunt organisme internationale care pot participa la organizarea unui referendum. Din pacate, multe din ele se supun ordinelor politice venite din "lumea libera". "Revolta" spontana-la-ordin apare de multe ori dupa sustinerea referendumului, acolo unde primesc ordin de zi pe unitate.
  5. Daca habar nu ai ce inseamna ONU, macar aici poti sa pui mana pe cartea de istorie si sa vezi ca ONU nu e subordonata SUA si nici a Bruxelles-ului
  6. https://www.activenews.ro/externe/COPIII-condamnati-la-moarte-de-Regimul-Zelenski.-%E2%80%9EVina-lor-Au-cerut-incetarea-Razboiului-VIDEO-176610
  Slava Z !
  20
  16
  Raportează
 • postat de RuieMusia
  Vineri, 17 Martie 2023 12:39
  188.25.217.***
  6. granitele sunt ceva demonstrabil., ceva ce pana si tu ai gasit, cu ceva ajutor. "Genocidul" de care vorbesti e o dementa neprobata de cineva. Victime in Donetsk nu existau fara "omuletii verzi" (asta e un subiect pe care il eviti de zici ca esti Neo din Matrix. scontat, ca ce sa negi acolo?). Ba, mai mult, cred ca li s-a luat celor din Donetsk sa fie "eliberati" de rusi, ca in urma lor raman doar campii. Sa te feresti de asa eliberare.
  7. da un cont de Revolut, ca iti transfer si eu niste bani. Doar te rog eu mult, nu te opri din scris, combati de nu ma pot opri din ras citindu-ti operele.... sa nu uitam, idinahui, z
  15
  18
  Raportează
 • postat de RuieMusia
  Vineri, 17 Martie 2023 12:35
  188.25.217.***
  S-a intors slaba Z.
  1. Clar, ca in URSS vioara intai era republica Dagestan, nu Moscova. Faci fix ce fac rusii cu Wagner. Mascheaza ce nu le convine sub terti. Moscova s-ar fi opus, saraca, dar nu, celelalte voiau, Moscova in general nu se baga la astea... De restul interventiilor nimic? Ce cauta rusia in Georgia? SAu poate imi zici de ce si-au omorat cetatenii in cele doua razboaie din Cecenia? Ce, aia nu au drept la autodeterminare?
  2. greu s afii atat de rupt de realitate, off. Generalul Lebedi si a lui Armata a 14-a s-a implicat direct in razboi. Armata a 14-a sa nu imi spui ca lupta sub egida ONU, ca tot iti place sa arunci cu termeni. Lebedi de altfel si-a tras intreaga influenta de dupa FIX pe interventia din Transnistria. Daca nici asta nu echivaleaza cu interventie, nu stiu ce ar mai fi.
  3. I-auzi, interventia din Siria pentru sustinerea unui regim ilegitim, convenabil rusiei, nu e interventie. Braaaavo, mah. De altfel dupa tine interventia in politica interna a unui stat extern nu e echivalentul unei invazii.
  4. Un referendum se poate derula doar in anumite conditii care sa ii garanteze legitimitatea. El trebuie sa fie, in primul rand, liber. Daca pentru tine un referendum in care urna e insotita de soldati inarmati, dupa ce zona a fost depopulata de cei fugiti din calea razboiului, e legitim, chiar nu avem ce discuta, ca prostia e mult prea mare. Sa pui egal intre un referendum ca cel din Ucraina (si restul republicilor sovietice in `91) si parodia de referendum de anul trecut inseamna chiar sa fii pe langa. Apropo, daca prioritatea Rusiei e Donetk, ce le-o fi venit sa faca referendum in Kherson?...
  5. de curiozitate, cati oameni au ucis sarbii la Srebrenica? Fiind limita de caractere, nu am cum sa iti explic cum functioneaza resorturile ONU. Dar iti pot da surse sa citesti, inclusiv legitimarea interventiei de catre ONU.
  16
  18
  Raportează
 • postat de Slava
  Joi, 16 Martie 2023 23:36
  5.13.148.***
  @RuieMusia
  Bai "Kruger", iar debitezi prostii "spontan-la-ordin" pentru cateva copeici occidentale...
  1. Invazia Cehoslovaciei, Ungariei si Afganistanului s-a facut de catre URSS, inclusiv de catre Ucraina (era parte din URSS ! )... asta ca sa nu mai spun ca Cehoslovacia a fost invadata de trupele pactului de la Varsovia, mai putin Romania.
  2. Transnistria nu a fost invadata... dar ce sa priceapa un repetent ca tine ?
  3. Siria nu a fost invadata de rusi ! Rusii au venit in Siria la cererea presedintelui ales al Siriei ! In schimb, Siria a fost invadata de stapanii tai "liberi si democrati", America si occidentul, care au intervenit militar fara sa-i cheme nimeni si fara mandat ONU... asta dupa o lunga finantare americana si inarmare a unor factiuni siriene pentru rasturnarea ILEGALA a regimului Assad !
  4. Ce nu poate sa priceapa un spalat pe creier ca tine este ca Ucraina si-a declarat independenta in 1991 in urma unui referendum. Crimeea si estul Ucrainei si-au declarat independenta tot in urma unor referendumuri (acelasi proces democratic), dar a venit "lumea libera" si a zis ca nu e "legal" ca minoritatea rusa sa-si obtina independenta in acelasi mod.
  5. Ipocrizia de care vorbesti si de care dai dovada se refera si la invaziile "democratice" ale lumii libere ? Yugoslavia, Irak, Afganistan, etc... sau astea #nusepune# pentru ca ti-a zis propaganda neonazista occidentala ca au fost invazii "libere si democrate" ?
  6. Am gasit referire la "granitele" Ucrainei semnate de Putin, dar n-am gasit inca vreun tratat international prin care Ucraina are dreptul la exterminarea minoritatilor nationale. Pentru tine, un tratat international poate fi incalcat "legal" numai de catre "unii". Problemele majore, ireconciliabile, au aparut in Ucraina nu in 1991 (independenta), ci in momentul in care gashca venita la conducerea Ucrainei prin lovitura de stat (2014) a adoptat si aplicat legi de factura neonazista si chiar si-au bombardat si omorat proprii cetateni.
  7. Slava Z !
  18
  16
  Raportează
 • postat de Buratino ...
  Joi, 16 Martie 2023 21:03
  108.245.201.***
  Ha sa credem ....in spiridusi .
  2
  14
  Raportează
 • postat de RuieMusia
  Joi, 16 Martie 2023 16:44
  188.25.217.***
  Pai si are dreptate. Invazia rusiei in Ucraina e ultima dintr-un lung sir de invazii sovietice/ruse. Ungaria, Cehoslovacia, Afghanistan, Transnistria, Georgia, Siria... Ce sa mai spui de ipocrizia de a invada o tara suverana, ale carei granite i le recunosti anterior (Slaba z, esti, bre, pe aici? Mai au rusii bani sa te tina sau trec direct pe ChatGPT?) dupa ce omori mii de cetateni rusi in doua razboaie in Cecenia? Asta e momentul in care rusia se cere reformata. Are nevoie de un reset de leadership, ulterior urmand sa reintre intr-un fagas al normalitatii...
  16
  18
  Raportează
 • postat de Slava
  Joi, 16 Martie 2023 14:27
  89.121.200.***
  Exista totusi un terorist care "si-a dezvoltat potentialul sfidand lumea libera" ! Acesta este SUA/NATO, care a invadat Yugoslavia, Irak si Libia fara mandat ONU !!!
  "Lumea libera" e reprezentata de ONU, nu de SUA/NATO !
  21
  20
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 16 Martie 2023 10:22
  86.124.202.***
  „Când ne duc la Bahmut, știu deja că voi fi trimis la moarte”, a declarat un soldat pe nume Volodymyr pentru Kyiv Independent.
  „(Rușii) continuă să tragă în noi, dar noi nu avem artilerie - așa că nu avem cu ce să îi atacăm înapoi”, a declarat Volodymyr pentru publicația ucraineană. „Nu știu dacă mă voi întoarce sau nu. Suntem doar uciși”
  Citat dintr-o publicatie romaneasca.Uriasa problema in Ucraina ca OAMENII SUNT UCISI!PENTRU O CAUZA CARE SE PUTEA USOR REZOLVA PE CALE DIPLOMATICA!!!
  Pentru cei care privesc din fotoliu razboiul din Ucraina si li se pare ca acolo lucrurile se petrec ca in fata monitorului ii sfatuiesc sa vada '' Nimic nou pe frontul de vest '' pe Netflix!
  ''Trebuie să creştem constant presiunea pentru teroare''
  La cresterea acestei presiuni pentru teroare cum vor raspunde rusii????Prin teroare cumva???
  La Bahmut se uita un amanunt important:rusii sunt prezenti in majoritate cu mercenari !!!Adica oameni care sunt gata sa ucida !Stiu de ce se duc acolo!Ucrainienii sunt carne de tun!!!
  ''Soldații ucraineni au descris o imagine sumbră a apărării în curs de desfășurare a Bahmutului, micul oraș din estul țării care a devenit ținta celei mai sângeroase bătălii de infanterie din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, scrie Daily Mail.''
  ''Un alt infanterist ucrainean, pe nume Valeriy, a declarat că majoritatea camarazilor săi căzuți la datorie au fost uciși de proiectile mai degrabă decât în luptele cu arme de foc.
  Rușii au atât de multe arme și sunt atât de mulți”, a spus Valeriy. „Ei trag în noi tot timpul. Uneori, auzi un atac la fiecare secundă”.
  Dar ce stim noi ???Daca dorim ca toata aceste crime sa se opreasca suntem putinisti!Asa ca SLAVA UCRAINA!!!!
  24
  20
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro