Zelenski: Agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda

Zelenski: Agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că simte că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda. El a mulţumit Danemarcei pentru deciizia de înfiinţare a unui fond de sprijin pentru Ucraina, de un miliard de dolari.

“Astăzi (miercuri, 15 martie - n.r.), a fost o zi internaţională fructuoasă pentru ţara noastră, pentru apărarea noastră. A mai avut loc o întâlnire în format Ramstein, a zecea deja. Muniţie pentru războinicii noştri, artilerie, tancuri, protecţia cerului ucrainean - toate acestea au fost discutate. Există soluţii. Sunt recunoscător Statelor Unite, care coordonează Ramstein, şi tuturor partenerilor noştri pentru disponibilitatea lor fermă de a ajuta. Acest lucru este deosebit de important acum, când simţim că agresiunea rusă se apropie de punctul în care poate ceda. Nu există niciun terorist care să-şi dezvolte potenţialul confruntând lumea liberă. Rusia nu face excepţie”, a spus Zelenski, potrivit news.ro.

“Trebuie să creştem constant presiunea pentru teroare. Presiuni în apărarea noastră, în sancţiuni împotriva Rusiei, în distrugerea modului în care statul rus şi companiile sale eludează sancţiunile, în presiune politică şi juridică. Cu cât punem mai multă presiune asupra lor, cu atât ne vom îndrepta mai repede către restabilirea integrităţii noastre teritoriale şi ordinii juridice internaţionale. Facem totul pentru ca partenerii noştri să simtă asta. Această necesitate de a continua presiunea. Pas cu pas. Fără încetare”, a adăugat el.

Zelenski a mulţumit Danemarcei şi a vorbit şi despre “o decizie importantă luată la Londra”: “Aş dori să mulţumesc separat Danemarcei astăzi. Atât pentru noul pachet de apărare pentru Ucraina, cât şi pentru decizia de a înfiinţa un fond special de ajutorare a ţării noastre în valoare de șapte miliarde DKK, adică un miliard de dolari. Este extrem de semnificativ. Este extrem de necesar. Sunt recunoscător guvernului şi parlamentului danez, întregii societăţi daneze. Astfel de decizii ne asigură că putem accelera revenirea păcii în Ucraina şi a stabilităţii în întreaga Europă. Există, de asemenea, o decizie importantă luată la Londra astăzi - în cazul mituirii lui Ianukovici de către Kremlin, în 2013. Când banii ruşi şi schemele murdare cu politicienii de atunci din Ucraina se foloseau ca parte a agresiunii împotriva ţării noastre. O agresiune care a început atunci - politic, economic şi mai târziu cu folosirea serviciilor speciale şi a forţei militare”.

Citit 1738 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 09:28

12 comentarii

  • postat de Numai minciuni ..
    Marți, 21 Martie 2023 20:39
    108.245.201.***
    Fake news /fake news /fake news
    0
    0
  • postat de RuieMusia
    Luni, 20 Martie 2023 10:52
    188.25.3.***
    @Slava, nu e meritul urss pentru Ucraina, tu esti sanatos la cap???? E vorba ede o populatie pe care rusii nu au reusit sa o asimileze aproape un mileniu si tu atribui o tara unei aliante ilogice si demente?

    Daca mergeau sovieticii cu Holodomorul pana la capat (ia zi, stii cate milioane de UCRAIN
    0
    0
  • postat de Slava
    Duminică, 19 Martie 2023 03:16
    5.13.148.***
    @RuieMusia
    Sa-ti mai zic una si gata, pentru ca discutia e inutila cu un repetent ca tine, care detine "adevarul absolut" din "surse sigure": fara monstruoasa URSS Ucraina NU EXISTA !!!
    Slava Z ! ... si pupa-l in dos pe criminalul Zelenski si pe criminalii neonazisti occidentali
    0
    0
  • postat de RuieMusia
    Sâmbătă, 18 Martie 2023 15:35
    185.230.139.***
    Asa, bre slaba, nu te lasa, zi acolo, ca prost zici. ca de obicei.
    1. Ucraina în acel moment era parte, de voie, de nevoie, la monstruozitatea numita URSS. Iar ora exactă în URSS era data de?....... Iar Moscova e capital cărui stat terorist în prezent?
    2. acei Omuleți verzi erau soldați ruși, lupt
    0
    0
  • postat de Slava
    Vineri, 17 Martie 2023 13:53
    89.121.200.***
    @RuieMusia
    Iar ai dat in diaree verbala sustinand niste prostii mai mari decat tine... dar, deh, ce sa-i faci, asa-i cu repetentii academicieni progresisti, si neaparat "liberi si democrati"...
    1. Vorbeai fara sa stii de cuvinte fara inteles pentru tine (ca sa pari mai "educat") : "whatboutism"...
    0
    0
  • postat de RuieMusia
    Vineri, 17 Martie 2023 12:39
    188.25.217.***
    6. granitele sunt ceva demonstrabil., ceva ce pana si tu ai gasit, cu ceva ajutor. "Genocidul" de care vorbesti e o dementa neprobata de cineva. Victime in Donetsk nu existau fara "omuletii verzi" (asta e un subiect pe care il eviti de zici ca esti Neo din Matrix. scontat, ca ce sa negi acolo?). Ba,
    0
    0
  • postat de RuieMusia
    Vineri, 17 Martie 2023 12:35
    188.25.217.***
    S-a intors slaba Z.
    1. Clar, ca in URSS vioara intai era republica Dagestan, nu Moscova. Faci fix ce fac rusii cu Wagner. Mascheaza ce nu le convine sub terti. Moscova s-ar fi opus, saraca, dar nu, celelalte voiau, Moscova in general nu se baga la astea... De restul interventiilor nimic? Ce cauta
    0
    0
  • postat de Slava
    Joi, 16 Martie 2023 23:36
    5.13.148.***
    @RuieMusia
    Bai "Kruger", iar debitezi prostii "spontan-la-ordin" pentru cateva copeici occidentale...
    1. Invazia Cehoslovaciei, Ungariei si Afganistanului s-a facut de catre URSS, inclusiv de catre Ucraina (era parte din URSS ! )... asta ca sa nu mai spun ca Cehoslovacia a fost invadata de trupele
    0
    0
  • postat de Buratino ...
    Joi, 16 Martie 2023 21:03
    108.245.201.***
    Ha sa credem ....in spiridusi .
    0
    0
  • postat de RuieMusia
    Joi, 16 Martie 2023 16:44
    188.25.217.***
    Pai si are dreptate. Invazia rusiei in Ucraina e ultima dintr-un lung sir de invazii sovietice/ruse. Ungaria, Cehoslovacia, Afghanistan, Transnistria, Georgia, Siria... Ce sa mai spui de ipocrizia de a invada o tara suverana, ale carei granite i le recunosti anterior (Slaba z, esti, bre, pe aici? Ma
    0
    0
  • postat de Slava
    Joi, 16 Martie 2023 14:27
    89.121.200.***
    Exista totusi un terorist care "si-a dezvoltat potentialul sfidand lumea libera" ! Acesta este SUA/NATO, care a invadat Yugoslavia, Irak si Libia fara mandat ONU !!!
    "Lumea libera" e reprezentata de ONU, nu de SUA/NATO !
    0
    0
  • postat de florin
    Joi, 16 Martie 2023 10:22
    86.124.202.***
    „Când ne duc la Bahmut, știu deja că voi fi trimis la moarte”, a declarat un soldat pe nume Volodymyr pentru Kyiv Independent.
    „(Rușii) continuă să tragă în noi, dar noi nu avem artilerie - așa că nu avem cu ce să îi atacăm înapoi”, a declarat Volodymyr pentru publicația ucraineană. „Nu știu dacă m
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.