Ucraina trece la recrutarea deținuților

Ucraina trece la recrutarea deținuților
Evaluaţi acest articol
(59 voturi)

Ucraina poate recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata, a declarat vineri ministrul Justiţiei, Denis Maliuska, după ce Rada Supremă (Parlamentul) a aprobat joi o lege care permite anumitor categorii de condamnaţi să iasă mai repede din închisoare dacă se înrolează, informează EFE.

Maliuska a explicat că recrutarea deţinuţilor va reduce şi excesul populaţiei carcerale din Ucraina.

"Fac campanie pentru mobilizarea condamnaţilor şi pentru a nu încălca standardele privind numărul de persoane pe metru pătrat" în penitenciare, a spus ministrul ucrainean, care a justificat ''oportunitatea'' ca deţinuţii să meargă în armată prin aceea că reprezintă o formă de reabilitare, mai ales pentru cei care au comis delicte atunci când erau foarte tineri.

Noua lege ucraineană permite deţinuţilor să se alăture armatei, cu excepţia celor condamnaţi pentru viol, omor multiplu sau infracţiuni de corupţie politică şi împotriva securităţii naţionale.

Ucraina încearcă să mărească numărul de soldaţi pe front pentru a reduce decalajul faţă de Rusia.

Citit 754 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2024 15:34

3 comentarii

  • postat de Ion
    Duminică, 12 Mai 2024 06:54
    5.13.149.***
    Ce ii deosebeste de Rusia -Putin, care au implementat aceeasi hulita masura??
    35
    16
  • postat de Davai bleat ....
    Vineri, 10 Mai 2024 19:39
    108.245.201.***
    Dar cu ucrainienii apti care o "ard" prin UE la volan bengos ???? Cu aia cum ramane ?? Unde e Zelea sa ceara repatrierea lor de urgenta ??? Adica pt prosti la razboi dar pt smecheri cu bmw prin UE ??? Sau poate vor sa scape de detinuti ??!!! Cata mafie si smenuiala . Conducerea UE , nimic de zis ??
    48
    31
  • postat de KN Gura
    Vineri, 10 Mai 2024 14:12
    86.124.203.***
    Dam si noi detinuti .....Dragnea , P Roman , Stolo , Base , Mitrea , Durbako , Campeanu , ....si tot neamul lor...amin
    10
    59

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro