Ţiglina II - cartier cumplit de negustori. Dughene rămase din secolul trecut
Foto: Iulia Kelt

Ţiglina II - cartier cumplit de negustori. Dughene rămase din secolul trecut
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ţiglina II este cunoscută de ani buni ca fiind unul dintre vadurile comerciale cu faimă din oraş. Consignaţii cu articole de îmbrăcăminte, de încălţăminte, pizzerii, fast-food, minimarket, bijuterii, covrigării, magazine de telefoane, agenţii de turism, farmacii. Ce nu găseşti în zona din staţie, până jos spre inelul de rocadă sau în sens invers, până la Arcada! De la Revoluţie s-au întors bani cu lopata în zonă, însă nimeni nu le-a cerut comercianţilor în aproape 30 de ani să se alinieze la standarde minime de design.

Ne-am obişnuit să mergem la cumpărături în Ţiglina II. Ne bucurăm că sunt atât de multe magazine care au mărfuri variate. Am trecut de mii de ori pe acolo în febra shoppingului, ne-am obişnuit cu dughenele care numai a magazine nu seamănă. Dar dacă ne-am detaşa puţin de alergătura cotidiană am vedea că această stradă centrală a oraşului arată cumplit. Copertină albastră, copertină verde, copertină roşie, scări cu iarbă artificială, scări cu gresie de diferite culori, firme mai mari sau mai mici, mai inspirate sau neinspirat făcute, cu lumini sau fără, toate într-un amestec cu iz oriental. Ba, cum unii patroni au dat de ceva cheag au ridicat şi etaj peste construcţiile care numai sigure nu arată că sunt. Şi cu toate acestea, oamenii se îmbulzesc să cumpere. 

Şi hai să trecem peste aspectul dughenizat al zonei, care pentru unii arată poate vesel, dar nu cu ştaif, cum ar trebui să fie unul dintre cele mai vechi cartiere ale oraşului, aşezat pe una dintre străzile principale. Dar ce ne facem cu mizeria din spatele acestor chioşcuri, mai ales că ele sunt lipite de gardul Şcolii Nr. 7, căreia i-au obturat "vederea" la stradă. În timp ce patronii de chioşcuri stau liniştiţi fiind proprietari pe dughene cumpărate şi făcute pe te miri ce, la o aruncătură de băț, complexul comercial de la Casa Roşie, de pe Siderurgiştilor, se degradează pe zi ce trece. Aici sunt numai câteva spaţii folosite, în timp ce etajul este în mare parte pustiu.

Ţiglina II, un cartier înecat de gunoi şi noroi, care are nevoie de o mână de gospodar [citește mai multe]

Citit 4796 ori Ultima modificare Marți, 27 Noiembrie 2018 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.