O firmă din Galaţi produce echipamente pentru trei spitale (FOTO)
Foto: INVICTUS

O firmă din Galaţi produce echipamente pentru trei spitale (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Situația absolut dificilă în care se găsesc multe firme din cauza pandemiei de coronavirus a însemnat o oportunitate de dezvoltare și diversificare pentru acei agenți economici care au înțeles că doar adaptându-se pot depăși cu bine această perioadă și, de ce nu, chiar prospera. În cele ce urmează, veți vedea că avem la Galați întreprinzători abili, perfect capabili să se plieze la cerințele specifice ale momentului și care au, cu toții, o singură dorință: să le fie angajații sănătoși, iar noi, cu toții, să ieșim cu bine din această încercare.

O oportunitate creată de nevoia acută din domeniul medical

Întrucât mai multe unități medicale din țară au acuzat, în repetate rânduri, lipsa echipamentelor, iar aprovizionarea constantă a fost dificilă, am vrut să vedem dacă producătorii locali importanţi de echipamente de protecţie au sesizat oportunitatea pe care nevoia acută din domeniul medical, dar nu numai, o crease.

Iar veştile sunt bune, cel puţin doi producători locali importanţi din domeniul textil s-au adaptat rapid la noile cerinţe.

Costică Caloian, patronul firmei Cozamin, ne-a declarat că, împreună cu cei 100 de angajaţi ai firmei, produce deja măşti şi combinezoane, procedura de acreditare necesară fiind, la momentul discuţiei noastre, în curs de realizare. "Sunt în tratative pentru aducerea unui utilaj pentru sterilizare, asta ne-ar permite pe viitor să livrăm direct echipamentele sterile", a precizat managerul. Evident, posibilitatea intrării pe piaţă cu produse noi este binevenită, deşi omul de afaceri este îngrijorat de posibilele probleme de sănătate în cadrul personalului său şi al tuturor gălăţenilor.

Un alt producător de pe piaţa locală, Didona B, produce echipament de protecţie, dar nu pentru personalul din linia I, ci pentru muncitori. "Noi avem standardele noastre de firmă, toate echipamentele pe care le producem pot fi folosite fără probleme de muncitori, personalul care încă lucrează în această perioadă", ne-a declarat Didica Dolea, administratorul firmei care este prezentă pe piaţa gălăţeană din 1993.

Produsele de protecţie destinate personalului medical vor fi cerute constant pe piaţă

Din cauza distanţării sociale impuse, nu am putut face documentarea la faţa locului cu toţi interlocutorii, dar ne-am bucurat că echipa INVICTUS ne-a permis accesul, cu precauţiile de rigoare, în fabrică, pentru a putea vedea la faţa locului ce şi cum se produce. De la managerul general, Camelia Blidaru, şi directorul Cercetare-Dezvoltare, Eduard Neculae, şi până la ultimul angajat, toată lumea purta echipament de protecţie. "Facem tot ce ne stă în putinţă să ne ferim oamenii, dar să continuăm activitatea", ne-a asigurat Camelia Blidaru. INVICTUS s-a orientat rapid, imediat ce a identificat nevoia pieții, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19. "Ne bazăm pe capacitatea noastră de a ne adapta rapid nevoilor clienților noștri și de a schimba în timp scurt procesele tehnologice necesare. De altfel, nu este prima dată când furnizăm articole de prevenție împotriva factorilor dăunători organismului uman, prima tranzacție pe care am realizat-o în baza Avizului emis de Ministerul Sănătății privind punerea pe piața a dispozitivelor medicale a fost în 2011, când am câștigat un proiect de achiziție publică pentru un spital, având ca obiect livrarea de măști faciale și botoșei de unică folosință", am aflat de la Eduard Neculae.

De altfel, chiar cu precauţiile necesare, un periplu prin fabrică ne-a demonstrat clar că toate lumea ştie exact ce are de făcut, iar adaptarea la noile cerinţe se face din mers, rapid, dar cu tot profesionalismul. Sunt circa 100 de muncitori direct productivi, cinci fac operațiuni de control al calității, activitatea fiind administrată de 15 persoane cu studii înalte de specialitate, inclusiv ingineri și tehnicieni textiliști, formatori profesionali, proiectanți și programatori CAD. Nimic nu e lăsat la întâmplare, fiecare ştie exact ce are de făcut, iar rezultatele se văd. INVICTUS are printre clienţi spitale (în Galați, la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfiotti", Spitalul CFR și Spitalul de Boli Infecțioase), primării, consilii locale, ministere și instituții din administrația publică, unităţi militare. Un avantaj competiţional major pe care INVICTUS îl deţine este propriul laborator de testări pentru materiale și accesorii textile, aflat în curs de acreditare la RENAR. "Laboratorul este dotat cu dispozitive ultramoderne capabile să efectueze 26 de probe fizico-mecanice (masă, desime, rezistența la rupere sau abraziune), chimice (compoziție, tratament stropire, rezistența culorilor la spălare, etc.).", aflăm de la Eduard Neculae.

Echipa INVICTUS priveşte deja spre viitor şi, convinsă fiind că produsele necesare protecției personalului medical vor fi cerute permanent pe piaţă, urmăreşte să amenajeze un spațiu de producție steril conform cu standardul ISO 14644, astfel încât să poată realiza articole sterile pentru uz chirurgical.

În starea de nesiguranţă şi îngrjorare pe care pandemia ne-o creează tuturor, atunci când foarte multe firme au probleme serioase, din cauza stopării activităţii sau a diminuării drastice a acesteia, capacitatea de adaptare a unor firme gălăţene este un motiv de speranţă şi de încredere că, odată trecută această criză, ne vom putea recăpăta cu toţii zâmbetele pe feţele neascunse de măşti.

INVICTUS donează măşti şi combinezoane

Pentru echipa de la INVICTUS, este important să sprijine comunitatea în care în desfăşoară activitatea. A făcut-o şi în trecut, prin donaţii şi sponsorizări către instituţii partenere, o face în continuare, mai ales acum, când situaţia atât de gravă cu care ne confruntăm face solidaritatea cu atât mai preţioasă.

INVICTUS a iniţiat o campanie, intitulată #plusomasca, prin care, începând din 7 aprilie, oferă gratuit, la fiecare comandă, câte o mască de protecţie. Pentru a-şi arăta susţinerea pentru categoriile de personal expuse, INVICTUS va dona combinezoane și măști către Asociaţia Dăruieşte Viaţa ISU/ Asociația SMURD Galaţi, Asociaţia Pompieri Bucureşti/ Dealul Spirii a Capitalei - Bucureşti, Asociaţia Camarazii, Liga Militarilor Profesioniști, Asociatia Militarilor Veterani AMVVD, Asociația G.A. Ghica a Jandarmeriei, Sindicatul Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România.

Citit 19959 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Aprilie 2020 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.