Gălăţeni cu capu-n... flori. Fotoreportaj în Grădina Botanică
Foto: Anca Melinte

Gălăţeni cu capu-n... flori. Fotoreportaj în Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Cireşii japonezi, şi nu numai ei, fac spectacol în Grădina Botanică din Galaţi, iar gălăţenii stau la rând ca să-şi facă fotografii cu delicatele flori albe şi roz. S-a întâmplat (şi) duminică, în prima zi de Paşte, când aleile Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați ”Răsvan Angheluță” au fost pline de oamenii veniţi să se bucure de priveliştea primăverii. Printre ei, mulţi refugiaţi ucraineni, căutând să-şi mai aline sufletele încercate de război.

Picnic pe iarbă, şedinţe foto printre crengile înflorite, relaxare pe bănci, plimbări lungi pe alei, dar şi multă animaţie în jurul lacului cu crapi koi şi broscuţe ţestoase din Grădina Japoneză. Aceasta a fost atmosfera de duminică, în Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță” din Galaţi. Pe scurt, ideea de a păstra deschisă Grădina Botanică în prima zi a sărbătorilor pascale s-a dovedit cât se poate de inspirată! Desigur, nu au fost lipsite de interes nici Acvariul, şi nici Muzeul, dar parcă nimic nu se compară cu reprezentaţia naturii înflorite! Aşa că freamătul familiilor cu copiii a fost concurat doar de zumzetul albinelor care luaseră cu asalt vişinul turcesc înflorit. La cireşii japonezi se stătea la rând pentru selfie-uri şi fotografii artistice!

Despre farmecul Grădinii Japoneze în plină toamnă sau primăvara aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”. Dar merită să vă reamintim că, pe lângă gingaşele Sakura, mai pot fi admirate și alte specii din Asia – precum salcâmul japonez, arțarul de foc și pinul negru, dar și arbuști delicați precum gutuiul japonez, ”floarea de aur” (Forsythia) sau hibiscus. Şi că înflorirea cireşilor simbolizează în cultura japoneză deopotrivă frumusețea și fragilitatea vieţii. Nu uitaţi că, după Sakura, urmează spectacolul oferit de colecția de bujori.

Foto: Anca Melinte

Citit 19979 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Aprilie 2022 12:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.