Resturile garajului de 11.000 de euro, umplute cu gunoaie (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Resturile garajului de 11.000 de euro, umplute cu gunoaie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

A început demolarea garajului de 11.000 de euro”, anunţam în ediţia din 19 august 2022 a ziarului „Viaţa liberă”. Deşi suntem în 29 octombrie 2022, resturile garajului demolat nu au dispărut, ci zac umplute cu gunoaie şi saci cu resturi menajere. Locatarii zonei le-au găsit o nouă utilitate, folosindu-le pe post de tomberon.

În ediţia din 19 august 2022 a ziarului „Viaţa liberă” anunţam că Primăria municipiului Galați a făcut plata pentru garajul cumpărat cu tot cu terenul de sub el în Micro 19, și a demarat demolarea construcției. Era vorba despre una dintre coșmeliile care parazitau regenerarea urbană începută în cartierul Micro 19, în vecinătatea Spitalului Județean.

Reamintim, garajul a fost proprietate privată, fiind deţinut de un gălăţean care era proprietar şi pe terenul de sub construcţie, obţinut pe baza prevederilor Legii privind retrocedarea. Consilierii locali au fost de acord cu achiziția imobilului situat pe strada Costache Conachi nr. 1A, format din teren în suprafață de 60 mp și construcție (garaj) în suprafață de 28 mp, cu prețul de 11.000 de euro.

Joi, 18 august 2022, construcția nu mai avea uși, intrarea fiind restricționată cu benzi.

Iată că suntem în 29 octombrie 2022, şi resturile garajului încă sunt prezente: fundaţia, platforma pe care fusese ridicat şi cele trei „gropi” pe care proprietarul le amenajase în subsolul construcţiei. Iar gălăţenii care locuiesc în zonă le-au oferit o nouă destinaţie: aceea de tomberon.

E greu de spus care este motivul pentru care constructorii nu au demolat coşmelia în întregime şi de ce nu au acoperit gropile, care pot deveni un pericol.  

Cert este că în imediata vecinătate, se mai află o construcție parazitară care își așteaptă demolarea. Pentru a fi desființată, aleșii au votat răscumpărarea concesiunii care viza imobilul, spațiu comercial fără teren, pentru suma de 45.232 de lei fără TVA.

Ar mai trebui spus că pentru execuția lucrărilor de "Reparații sistem rutier și regenerare urbană cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21", care vor dura patru ani, Primăria a atribuit un contract de 27.204.085 de lei fără TVA, Asocierii Citadina 98 SA - Cricons SRL - Dreams Riviera SRL.

Să sperăm că nu va trebui să aşteptăm patru ani pentru a scăpa de resturile garajului şi de coşmelia rămasă în picioare...

Citit 10892 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.