Ce părere au proprietarii de chioșcuri despre obligaţia de a avea POS

Ce părere au proprietarii de chioșcuri despre obligaţia de a avea POS
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Legea prin care proprietarii de magazine sunt obligaţi să dețină POS a intrat în vigoare la începutul acestui an. Conform acesteia, toți patronii care dețin magazine la colț de stradă şi comercianții de toate felurile sunt obligați să aibă aparate prin care se poate efectua plata cu cardul. Am vrut să aflăm părerea acestora referitor la noua lege:

Irina, 49 de ani, patron: "Până la urmă, mi se pare normal ca fiecare chioșc de stradă să fie dotat cu POS, nu văd o problemă în asta. Eu am achiziționat un astfel de dispozitiv de când am văzut că au început să devină populare. Dacă noi, ca populație, nu ne modernizăm, atunci cine?"

Alexandru, 36 de ani, vânzător: "Nu cred că mai există prea multe magazine în oraș fără POS. Mi se pare o necesitate, pentru că foarte multă lume plătește cu cardul și peste tot se merge spre această digitalizare. Urmează să achiziționăm și noi un aparat care face posibilă plata cu cardul cât mai curând posibil.

Iulian, 56 de ani, patron: "Eu am achiziționat POS de o lună de zile și nu pot spune că au venit foarte multe persoane care să facă plăţi cu cardul, cel mult cinci persoane au fost. Este un lucru bun să-l ai, dar clienții sunt mai mult trecuți de floarea vârstei și preferă banii cash.

Citește și Galațiul, printre județele în care cererea pentru POS-uri a explodat

Citit 7248 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 22:53

5 comentarii

 • postat de Pompiliu
  Marți, 07 Februarie 2023 07:54
  86.124.200.***
  Vor dota cu POS si ultima taraba din piata.
  Asta pt ca dupa cum stim, banii fizici vir fi eliminati total din Europa si vor fi inlocuiti cu banii virtuali CBDC.
  Astfel Statul va sti cat cumperi, ce cumperi si de unde cumperi.
  Pe baza acestor date i se va calcula fiecarui cetatean amprenta de carbon si i se va aplica restrictii si amenzi.
  0
  0
 • postat de Sebastian Stefan
  Miercuri, 01 Februarie 2023 10:00
  5.13.199.***
  Am senzatia ca vor disparea banii cash si de asta s-a dat acessta lege.
  Nu mai este mult pana cand vom plati numai cu cardul
  0
  0
 • postat de Marian
  Miercuri, 01 Februarie 2023 09:52
  80.24.237.***
  Spitalul Judetean oare a achizitionat pana la urma? Acum doi ani cand a trebuit sa platesc, m-a surprins ca ditamai institutia nu avea POS. Doamna de la casierie a parut deranjata ca eu am scos cardul pentru plata. De pe fata ei am putut citi "uite-l si pe modernizatul asta, vrea sa plateasca cu cardul"
  0
  0
 • postat de mioara
  Vineri, 27 Ianuarie 2023 10:23
  5.13.150.***
  foarte bun pos-ul, nu e destul ca platim 500 de lei intretinere casa marcat, mai trebuie pos, internet sa poata functiona , mentenanta lunar , e bine , daca se poate sa muncim degeaba nu e deajuns ca platim acord primar, chirii, impozit cladire , impozit teren , contabil , impozit salarii, si alte cateva zeci de taxe , sa gandit cineva ,e posibil sa poti functiona cu atatea taxe care le mariti si le puneti in fiecare an
  0
  0
 • postat de Ion
  Vineri, 27 Ianuarie 2023 07:01
  5.13.134.***
  Dar obligatia de a avea macar o toaleta pentru angajati, nu se poate impune? Cred ca e mai importanta toaleta decat POS-ul...
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.