GALERIE FOTO / Mai mulţi câini, mai multă mizerie şi mai multe gropi în Micro 39 B
Foto: Foto: Vasile Caburgan

GALERIE FOTO / Mai mulţi câini, mai multă mizerie şi mai multe gropi în Micro 39 B
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de nouă luni nu s-a rezolvat nici măcar una dintre problemele sesizate de cetăţenii din zonă * Ba, mai mult, lucrurile par a se fi agravat


La aproape nouă luni de la cea mai recentă vizită pe care a făcut-o echipa „Vieţii Libere” în cartierul Micro 39 B, am trecut să vedem dacă municipalitatea s-a ocupat măcar de câteva dintre problemele mărunte pe care le sesizaseră oamenii. Să ne înţelegem: nu ne-am aşteptat nicio clipă ca Primăria să transforme jumătatea de Micro 39 în vreun Beverly Hills. Ar fi fost de înţeles dacă, ici-colo, am mai fi dat peste câte un câine vagabond, aciuat pe lângă blocuri. Faptul că în cartier trăiesc mai multe patrupede decât oameni ne fusese sesizat, încă din octombrie 2012, de către Ana Bot şi Nicolae Nicoară. Sunt gălăţeni care plătesc taxe şi care aşteaptă în schimbul banilor respectivi servicii comunitare prompte. Li s-a rezolvat în vreun fel problema legată de câinii comunitari care trăiesc în cartier? Cu siguranţă nu! Prin codrii de verdeaţă netunsă dintre blocurile cartierului hălăduiesc, în continuare, alde Grivei şi Patrocle, tot fără stăpân, dar înconjuraţi de pui fătaţi în urmă cu vreo câteva luni. Carevasăzică, nu vor fi mai puţini câini, ci mai mulţi, în perioada care urmează!

Tot în luna octombrie a anului trecut, unul dintre cititorii noştri, domnul Butnaru, ne spunea că becurile de pe stâlpii de iluminat public se înlocuiesc la câteva luni din momentul în care devin nefuncţionale. Săptămâna trecută ne-a confirmat doamna Anişoara Lupu, în vârstă de 57 de ani, că lucrurile nu s-au schimbat cu nimic. Becuri arse sunt în continuare şi se înlocuiesc cu mare, mare greutate.

Mizeria de care se plângea Rodica Moţoc, în octombrie, este la fel de prezentă şi acum. Pe unde sunt oameni gospodari care fac şi treaba salubrităţii, totul e bine mersi! Din păcate, acolo unde oamenii fie nu au timp, fie nu au chef să cureţe drumurile publice, trotuarele şi spaţiile verzi, e ca în ghetou. Pe la buza trotuarului se vede, judecând după stratul de gunoi, că n-a mai trecut tare demult mătura Ecosal-ului prin zonă!

Copacii nu erau îngrijiţi nici acum nouă luni, cum ne sesiza domnul Valeriu Ban. Nici până astăzi nu s-au făcut progrese. Se plângeau, încă de atunci, oamenii că asfaltul este înflorit şi bordurile sunt sparte. Exact la fel sunt şi acum.

N-am vorbit până acum de problemele serioase, legate de infrastructură, de blocurile cu aspect exterior sordid, de parcul prin care parcă a trecut o hoardă furioasă sau de lipsa locurilor amenajate pentru oamenii vârstnici. Am amintit, în deschiderea relatării vizitei noastre în Micro 39 B, doar despre câteva probleme comune tuturor cartierelor, dar care par să nu aibă rezolvare nicăieri în Galaţi.

Citit 3033 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2013 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.