Micro 16 – un „dezastru de cartier”

Micro 16 – un „dezastru de cartier”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La întâlnirea cu cititorii din cartierul Micro 16, la chioşcul de lângă Billa 3, au venit mulţi cetăţeni să ne semnaleze problemele din zonă şi să ne mulţumească pentru faptul că scriem despre ofurile lor, despre nemulţumirile care, în loc să se rezolve, se adâncesc cu fiecare zi.

"Nu s-a rezolvat nimic!"

Virgil Neagu (71 ani), cititor fidel, care ne-a semnalat în repetate rânduri neregulile din cartier, este supărat că „de la precedenta întâlnire, de anul trecut, nu s-a rezolvat mai nimic. Clădirea dezafectată a Poştei de pe strada Lebedei (lângă Bingo, vizavi de Liceul Auto) arată în continuare dezastruos, fiind o ruşine. Apoi, s-a propus ca subsolul de la fostul complex Siretul (actualul Profi) să se transforme în parcare. Nu s-a făcut nimic. De ce? Maşinile sunt parcate în continuare pe toate spaţiile verzi. Au răsărit, în schimb, nişte tulumbe care nu ştim ce reprezintă - deocamdată, cu siguranţă ele sunt doar o investiţie din banii contribuabililor (e vorba despre tonetele pentru deşeuri menajere ce au dedesubt containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor, împiedicând astfel vandalizarea lor – n.r.).  Cât timp noi, cetăţenii, nu ştim la ce folosesc aceste tulumbe, investiţia e absolut inutilă", consideră domnul Neagu.

"Să nu ne mai dăm după deget"

"Vrem să facem Noul Galaţi dar în loc să începem cu începutul, cu trotuarele şi drumurile de acces, noi visăm la tunel pe sub Dunăre. De ce am distrus toată economia Galaţiului, am produs atâţia şomeri şi nu ne gândim cât de important ar fi să creăm locuri de muncă? Apoi, toată lumea se plânge de câinii vagabonzi. Dar, oare, câinii aruncă pet-uri şi hârtii peste tot, oare câinii distrug gardurile şi băncile sau noi, oamenii? Haideţi să nu ne dăm după deget. Noi, românii, facem mizerie. Să mai vină reprezentanţii Primăriei şi prin cartierele oraşului.  Banii noştri, ai contribuabililor, se duc pe chiria pe care Primăria e obligată să i-o plătească proprietarului Macri, în loc să se ridice, în doi-trei ani, un sediu nou, din acei bani. Deocamdată, am numai bile negre pentru actuala conducere administrativă a oraşului Galaţi”, spune cu năduf cititorul nostru.

Şi mai are un of domnul Neagu: „Maşinile frigorifice care vin cu marfă la Billa 3 stau de la 1-2 noaptea cu motoarele pornite toată noaptea şi nu ne putem odihni. Dar, oare, când vin ei, nu pot să stea într-o parcare, undeva, iar aici să tragă numai dimineaţa, când vin să aprovizioneze?”, se întreabă şi întreabă Virgil Neagu.

Rezumând problemele din cartierul unde locuieşte de când s-a născut, Ştefan Bădiţă, cel mai tânăr dintre cititorii prezenţi la întâlnirea din Micro 16, care ne-a semnalat mai multe probleme pe care le vom trata separat, conchide: "E un dezastru total!" Şi nu putem să-l contrazicem.

Cu cablul la fereastră

Costică Chihaia (75 ani) pune degetul pe o rană care ne doare pe toţi: „Firmele de cablu îşi neglijează instalaţiile exterioare. În faţa blocului F2, la scara 3, pe strada Macedonă,  unde locuiesc, mănunchiul de cabluri îi blochează vecinei de la parter geamul apartamentului. Eu mi-am făcut izolaţia, am dat 3.000 de lei şi s-au „înţepat” în izolaţia mea, fără să-mi ceară acordul. Nici măcar nu ştiu care dintre firme este, RDS-ul e principalul, dar cablurile sunt de la mai multe reţele. Pur şi simplu, deranjează locatarii”. Doamna Maria Buculei, prezentă, de asemenea, la întâlnirea cu cititorii, ne-a mărturisit că fibrele optice care-i atârnă inestetic la fereastră  nu numai că îi iau din vizibilitate dar chiar o stresează: „Nu numai că mă deranjează dar pot spune că mă stresează. Noi am făcut izolaţia exterioară de vreo patru-cinci ani şi de atunci datează această problemă”.

Citit 7696 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2013 11:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.