Rusia amenință NATO. Transporturile de arme către Ucraina, „ținte legitime”

Rusia amenință NATO. Transporturile de arme către Ucraina, „ținte legitime”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că orice transport de arme care intră în Ucraina este „o țintă legitimă” pentru forțele armate ale Rusiei, anunță agenția TASS.

Lavrov a mai spus că sistemele de apărare antirachetă (ABM) de fabricație sovietică și rusă, care se află în arsenalul unor țări NATO, nu pot fi transferate în mod legal în alte state.

„Vreau să reamintesc tuturor țărilor care ar putea lua în considerare această idee că sistemele sovietice de apărare antirachetă și sistemele de fabricație rusă există în conformitate cu acordurile și contractele interguvernamentale care au și certificat de utilizator”, a spus șeful diplomației ruse.

„Și acest certificat, acordul de utilizare, nu permite ca ele să fie trimise în terțe țări. Aceasta este o cerință complet legitimă”, a spus el.

Declarațiile acestuia vin după ce Serghei Ryabkov, ministrul adjunct de externe rus, a avertizat Statele Unite sâmbăta trecută că „că pomparea orchestrată de arme din mai multe țări nu este doar o mișcare periculoasă, ci și o mișcare care transformă aceste convoaie în ținte legitime”.

Citit 1399 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2022 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.