Culmea cinismului - Ucraina în ruine, Moscova cântă, râde și dansează!

Culmea cinismului - Ucraina în ruine, Moscova cântă, râde și dansează!
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În cea de-a 23-a zi a războiului început de Vladimir Putin în Ucraina, un miting pro-Kremlin pentru a marca cea de-a opta aniversare de la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia a avut loc vineri pe stadionul Luzhniki din Moscova. De fapt, este o manifestație pro-război, la care a fost așteptat să se adreseze și Vladimir Putin.

Stadionul, care a găzduit finala Cupei Mondiale în 2018, a fost plin de oameni care au celebrat la ordinul autorităților ruse anexarea Peninsulei Crimeea de către federația Rusă. Presa rusă scrie că aproape 100 de mii de oameni au fost pe stadion, iar aproximativ 130 de mii în afara acestuia.

Pe stadion și-a făcut apariția și Vladimir Putin, care în ovațiile mulțimii a ținut un discurs pro-invazie. Putin a mai spus că și că scopul „operațiunii” actuale din Ucraina este „de a salva oamenii de la genocid”.

„Oamenii din Crimeea și cei din Sevastopol au făcut lucruri corecte când au pus bariere în calea nazismului. Cei care trăiesc în Donbas nu sunt de acord cu aceste lucruri, iar operațiuni de pedepsire au avut loc împotriva lor. Au fost atacați în continuu, iar noi numim acest lucru genocid. Pentru a-i scăpa de această suferință, a fost motivația noastră și principalul motiv al operațiunii din Donbas”, a declarat Putin, citat de agenția de presă rusă Tass.

Rusia amenință NATO. Transporturile de arme către Ucraina, „ținte legitime”. Detalii

Președintele rus a argumentat decizia de anexare a Crimeei, spunând că „trebuia scoasă din starea umilitoare în care se afla, aceea de a nu face parte din Federația Rusă”. Putin a invocat și argumente ”biblice”, arătând că ”nimic nu este mai frumos decât să-ți dai viața pentru patrie”.

Câțiva reporteri străini aflați încă la Moscova au scris pe twitter că mulți dintre participanți sunt angajați la stat care au fost luați de la muncă și transportați cu autobuzul. Alții au fost luați direct de pe stradă și aduși forțat la eveniment.

Pe stadion, oamenii au urmărit un videoclip cu steagurile ucrainene care ard. Prezentatorii evenimentului au poartat geci care aveau inscripționate pe piept litera Z, simbol al invaziei ruse în Ucraina. Unii dintre manifestanți au venit la stadion cu tablouri cu chipul lui Vladimir Putin pe ele.

Cancelarul german Olaf Scholz apără ”poporul rus”, Zelenski este stupefiat. Detalii

Citit 1350 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2022 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.