Roman Abramovici și negociatorii ucraineni, simptome de otrăvire!

Roman Abramovici și negociatorii ucraineni, simptome de otrăvire!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Oligarhul rus Roman Abramovici şi negociatorii de pace ucraineni au suferit simptome de posibilă otrăvire după o întâlnire de la Kiev care a avut loc mai devreme în cursul acestei luni, relatează Wall Street Journal luni, citând persoane care sunt la curent cu această situaţie.

După întâlnirea din capitala Ucrainei, Abramovici, care a făcut naveta între Moscova, Lvov şi alte locuri de negociere, precum şi cel puţin doi membri de rang înalt ai echipei ucrainene au dezvoltat simptome care includ ochi roşii, lăcrimare constantă şi dureroasă şi exfolierea pielii de pe faţă şi de pe mâini, susţin sursele citate.

Acestea îi acuză de atac pe adepţii unei linii dure de la Moscova, despre care susţin că vor să saboteze negocierile pentru încheierea războiului. O persoană apropiată de Roman Abramovici a declarat că este neclar cine a vizat acest grup.

Abramovici şi negociatorii ucraineni, printre care se numără parlamentarul tătar din Crimeea Rustem Umerov, se simt mai bine şi vieţile nu le sunt în pericol, susţin persoanele citate de WSJ. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care s-a întâlnit cu Abramovici, nu a fost afectat. Purtătorul de cuvânt al lui Zelenski a declarat că nu are informaţii despre vreo suspiciune de otrăvire.

Experţi occidentali care au analizat incidentul susţin că este dificil de determinat dacă simptomele au fost provocate de un agent chimic sau biologic sau de un soi de atac cu radiaţie electromagnetică, susţin persoanele citate de WSJ.

Dacă WSJ vorbește despre simptomele unei presupuse otrăviri, Bellingcat confirmă că trei persoane au experimentat simptomele unei otrăviri.

„Bellingcat poate confirma că trei membri ai delegației care au participat la discuțiile de pace dintre Ucraina și Rusia în noaptea de 3 spre 4 martie 2022 au prezentat simptome compatibile cu otrăvirea cu arme chimice. Una dintre victime a fost antreprenorul rus Roman Abramovici”, a scris Bellingcat pe Twitter, adăugând că Abramovici, împreună cu un alt antreprenor rus, au luat parte la negocieri alături de deputatul ucrainean Rustem Umerov.

Runda de negocieri din după-amiaza zilei de 3 martie a avut loc pe teritoriul ucrainean și a durat până în jurul orei 22.00.

Citit 2200 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2022 20:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.