”Negocierile, doar cuvinte!” - Ucraina se pregătește de o ofensivă rusă în estul țării

”Negocierile, doar cuvinte!” - Ucraina se pregătește de o ofensivă rusă în estul țării
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat în noaptea de miercuri spre joi că nu crede în promisiunile Rusiei de a-şi reduce activitatea militară şi că armata sa se pregăteşte pentru noi lupte în estul ţării.

Negocierile cu Rusia sunt în desfășurare, dar sunt "doar cuvinte", a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un mesaj video postat pe rețelele de socializare, scrie CNN.

"Da, avem un proces de negocieri, dar sunt doar cuvinte, fără nimic concret", a spus Zelenski. 

El a afirmat că "presupusa retragere" a trupelor ruse de la Kiev și Cernihiv nu este o retragere, ci un rezultat al acțiunilor armatei ucrainene.

"Există și alte cuvinte despre presupusa retragere a trupelor ruse de la Kiev și Cernihiv și reducerea activităților ocupanților în aceste teritorii. Aceasta nu este o retragere, acesta este rezultatul muncii apărătorilor noștri, care i-au împins înapoi", a spus el. 

Zelenski a declarat că trupele ruse se concentrează în regiunea Donbas pentru noi atacuri, adăugând că ucrainenii sunt "pregătiți pentru asta".

"Nu vom da nimic și ne vom lupta pentru fiecare metru al pământului nostru", a spus el. 

Totodată, Zelenski a susținut că sprijinul SUA este crucial pentru Ucraina, adăugând: "Dacă luptăm pentru libertate, pentru protejarea democrațiilor, atunci avem dreptul să cerem ajutor în acest moment crucial. Tancuri, avioane, sisteme de artilerie. Libertatea nu poate fi înarmată mai prost decât tirania".

Citit 815 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2022 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.