De frica lui Putin, consilierii militari dezinformează Kremlinul  

De frica lui Putin, consilierii militari dezinformează Kremlinul  
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost indus în eroare de consilieri cărora le este frică să-i spună cât de prost merge războiul din Ucraina şi cât de eficiente au fost, de fapt au fost sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, spun oficiali ai Casei Albe, citați de BBC.

„Avem informaţii că Putin s-a simţit indus în eroare de armata rusă, ceea ce a dus la o tensiune persistentă între Putin şi conducerea militară”, a spus Kate Bedingfield, directorul de comunicare al Casei Albe, în timpul unei conferinţe de presă.

„Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi cu privire rezultatul acțiunilor armatei ruse şi la modul în care economia rusă este paralizată de sancţiuni, deoarece consilierilor săi de rang înalt le este prea frică să îi spună adevărul”, a spus ea.

Un diplomat european de rang înalt a declarat pentru Reuters că evaluarea americană este în concordanţă cu costantatările ţărilor europene, potrivit Mediafax. „Putin a crezut că lucrurile merg mai bine decât în realitate. Aceasta este problema când ești înconjurat de lingușitori”, a spus diplomatul.

Analiştii militari spun că Rusia şi-a reformulat obiectivele de război în Ucraina într-un mod care i-ar putea permite lui Putin să revendice mai uşor o victorie de imagine, în ciuda unei campanii deplorabile în care armata sa a suferit eşecuri umilitoare.

Citit 843 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2022 09:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.