Rusia acuză atacul asupra depozitului de carburanți de la Belgorod

Rusia acuză atacul asupra depozitului de carburanți de la Belgorod
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Kremlinul a apreciat vineri că ceea ce consideră a fi un atac al elicopterelor ucrainene contra unui depozit de carburanţi de pe teritoriul rus nu creează condiţii propice pentru continuarea tratativelor de pace cu Ucraina, transmit Reuters şi AFP.

''Este clar că nu putem considera acest lucru ca ceva care va crea condiţii adecvate pentru continuarea negocierilor'', a afirmat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Rusia a acuzat vineri Kievul de atacarea unui depozit de carburanți din orașul rus Belgorod, situat la 35 de kilometri de graniţa cu Ucraina.

Autorităţile ucrainene nu au răspuns deocamdată la acuzaţiile Moscovei.

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că două elicoptere militare ucrainene au atacat un depozit de combustibil din oraş după ce trecuseră frontiera la altitudine joasă.

Imagini video ale presupusului atac postate online au arătat ceea ce par a fi câteva rachete trase de la mică altitudine, urmate de o explozie. Reuters nu a putut verifica imaginile respective.

Belgorod se află la circa 80 de kilometri nord de Harkov, al doilea oraş ucrainean, ce rezistă ofensivei forţelor ruse încă de la începutul invaziei lansate de Moscova, în 24 februarie.

Citit 1242 ori Ultima modificare Vineri, 01 Aprilie 2022 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.