Ucraina a început vânarea "măcelarului din Bucea"

Ucraina a început vânarea "măcelarului din Bucea"
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Locotenent-colonelul rus Azatbek Omurbekov, comandantul Brigăzii 64 de Infanterie Motorizată, a fost identificat drept "măcelarul din Bucea", după masacrele comise de armata rusă în orașul ucrainean, relatează The Times, preluat de Hotnews. Trupele rusești aflate sub comanda lui Omurbekov sunt suspectate de uciderea a sute de civili neînarmați și violarea mai multor femei și copii.

Gropile comune și cadavrele ucrainenilor împușcați cu mâinile la legate la spate descoperite după retragerea trupelor rusești au șocat opinia publică internațională. Imagini realizate din satelit arată că soldații ruși au săpat o groapă comună inclusiv pe terenul unei biserici și contrazic teoria susținută de Moscova potrivit căreia cadavrele ar fi apărut după retragerea forțelor sale sau că sunt "puse în scenă" de ucraineni. Într-o singură groapă comună au fost descoperite 57 de cadavre, după ce armata ucraineană a recapturat orașul.

Batalionul lui Omurbekov a părăsit Bucea pe 30 martie și se află în Belarus. Potrivit rapoartele serviciilor de informații, unitatea se pregătește pentru a fi transferată în orașul Belgorod, din vestul Rusiei, înainte de a fi desfășurată din nou în Ucraina.

Newsweek scrie că Omurbekov este comandantul unei unități care își are baza într-un orășel din apropierea Habarovsk, localitate din Orientul Îndepărtat Rus. În vârstă de aproximativ 40 de ani, "măcelarul din Bucea" a fost decorat în 2014 de Ministerul Apărării de la Moscova.

Potrivit portalului de investigaţii slidstvo.info, fiecare al treilea soldat rus din Brigada 155 a Flotei Pacificului a luptat în Siria, apărând regimul lui Bashar al-Assad. Reprezentanții acestei brigăzi au ocupat Bucea, Irpin și Hostomel din regiunea Kiev, localităţi în care au fost descoperite ulterior sute de civili ucraineni uciși cu brutalitate.

În 2015, trupele ruse au invadat teritoriul Siriei, unde a avut loc un război civil. Liderul rus, Vladimir Putin, a trimis acolo aproximativ 4.000 de soldați, pentru a sprijini regimul lui Bashar al-Assad. Trupele ruse au atacat populația paşnică, infrastructura civilă și coridoarele umanitare. De asemenea, rușii au folosit arme interzise în Siria - bombe cu fosfor - și au lansat atacuri chimice asupra unor regiuni dens populate.

Citit 3457 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.