Războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile, crede şeful NATO

Războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile, crede şeful NATO
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus miercuri că "nu există niciun semn" că președintele Vladimir Putin și-ar fi schimbat ambiția de a cuceri întreaga Ucraină, în ciuda faptului că în acest moment Rusia își concentrează atenția asupra estului țării, relatează CNN, preluată de Hotnews.

Adresându-se reporterilor înainte de o întâlnire la Bruxelles a miniștrilor de externe ai NATO, Stoltenberg a avertizat, de asemenea, că războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile. "Nu am văzut niciun semn că președintele Putin și-a schimbat ambiția de a controla întreaga Ucraină și, de asemenea, de a rescrie ordinea internațională, așa că trebuie să fim pregătiți pentru un termen lung", a spus el. "Trebuie să fim realiști și să ne dăm seama că acest lucru poate dura mult timp, multe luni sau chiar ani".

Miniștrii de externe ai țărilor NATO s-au reunit pentru a discuta despre creșterea sprijinului pentru Ucraina. Kievul a cerut tancuri și avioane de luptă pe lângă sistemele de apărare deja furnizate de Occident.

Stoltenberg a avertizat că războiul din Ucraina va avea implicații de securitate pe termen lung pentru Europa, indiferent de momentul în care se va termina. "Am văzut dorința președintelui Putin de a folosi forța militară pentru a-și atinge obiectivele. Și asta a schimbat realitatea securității în Europa pentru mulți, mulți ani", a mai spus secretarul general.

Citit 718 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.