Cel puțin 191 de copii au fost ucişi, iar alţi 349 au fost răniţi în Ucraina de la începutul invaziei ruse

Cel puțin 191 de copii au fost ucişi, iar alţi 349 au fost răniţi în Ucraina de la începutul invaziei ruse
Prăpăd în urma soldaților ruși. Foto Newsweek Romania
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Președinții Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei merg miercuri la Kiev, potrivit hotnews.ro. Războiul din Ucraina a ajuns în ziua 49, în condițiile în care Vladimir Putin susține că Rusia își va continua "ritmic și calm" operațiunea și își va atinge obiectivele, iar Joe Biden a declarat pentru prima dată că invazia Moscovei echivalează cu un genocid.

Moscova își întărește forțele pentru un nou asalt asupra regiunii Donbas, pregătind terenul pentru o bătălie prelungită care, cu siguranță, va provoca pierderi grele pentru ambele părți.

Potrivit CNN, ambasada Rusiei la Washington a calificat drept „provocatoare” declarațiile purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme chimice în Ucraina. „Ned Price s-a remarcat încă o dată printr-un discurs care nu este susținut de nicio singură dovadă (...) Țara noastră a eliminat toate stocurile de arme chimice încă din 2017”, a comentat marți seară, pe Facebook, Ambasada Rusiei la Washington.

Între timp, autoritățile ucrainene au dat publicității noi informații despre genocidul asupra populației civile. Cel puțin 191 de copii au fost ucişi, iar alţi 349 au fost răniţi în Ucraina de la începutul invaziei ruse, în 24 februarie, fiind descoperite şi cadavrele arse ale unora dintre ei, a anunţat miercuri, Procuratura Generală a Ucrainei, citată de CNN. Mai mulţi copii au murit, în ultimele zile, în urma cauza bombardamentelor din nord-estul şi sudul Ucrainei. Cadavrele arse ale unei fete de 16 ani şi ale unui băiat de 10 ani au fost găsite în satele Borodianka, la nord-vest de Kiev, şi Korolivka, în vestul Ucrainei, mai precizează Procuratura Ucrainei.

Citit 505 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Aprilie 2022 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.