În plin conflict militar, Vladimir Putin are ambiții selenare

În plin conflict militar, Vladimir Putin are ambiții selenare
Sursa foto: zgd.md
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aflat în vizită în Orientul Îndepărtat, președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia își va relua programul lunar alături de Belarus, relatează agenția Interfax. „Vom relua programul lunar. Vorbim despre lansarea din cosmodromul Vostocinai a vehiculului automat al complexului robotic spațial Luna-25", a spus el în cadrul unei ceremonii de premiere a cosmonauților prilejuită de sărbătorirea în Rusia a Zilei Cosmonauticii. „Trebuie să facem față cu succes provocărilor din explorarea spațiului pentru a rezolva mai eficient sarcinile de dezvoltare națională aici pe Pământ, pentru a ne consolida securitatea și suveranitatea tehnologică, pentru a crea tehnologii avansate în domeniul roboticii și microelectronicii, ecologiei și medicinei”, a mai spus Vladimir Putin.

El a anunțat de asemenea că Rusia și Belarus vor colabora în domeniul explorării și infrastructurii spațiale, liderul bielorus Alexander Lukașenko însoțindu-l în „vizita de lucru” din Orientul Îndepărtat Rus. Interfax notează că „Luna-25” este o parte a programului lunar rusesc ce vizează studierea și utilizarea practică a Lunii și a spațiului lunar de către stații interplanetare automate.

Roscosmos, agenția spațială a Rusiei, le-a interzis cosmonauților și celorlalți angajați ai săi să părăsească țara după declanșarea „operațiunii militare speciale” din Ucraina, pe 24 februarie, de teamă ca aceștia să nu aleagă să rămână în străinătate.

Citit 996 ori Ultima modificare Marți, 12 Aprilie 2022 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.