Chișinăul l-a convocat pe ambasadorul rus, după atacurile la adresa președintei Maia Sandu: "Limbaj inacceptabil"

Chișinăul l-a convocat pe ambasadorul rus, după atacurile la adresa președintei Maia Sandu: "Limbaj inacceptabil"
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ministerul de Externe de la Chișinău l-a convocat pe ambasadorul rus în Republica Moldova ca urmare a atacurilor lansate de mai mulți oficiali ruși la adresa președintelui Maia Sandu (foto), după ce aceasta a promulgat o lege prin care sunt interzise simbolurile folosite în războiul din Ucraina. Atacurile lansate de politicienii ruși care amenințau că Moldova ar putea ajunge la ”coșul de gunoi al Istoriei” au fost dublate de o intervenție virulentă a purtătoarei de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova. ”Sunt lucruri care nu pot fi trădate, aceasta este o trădare, naturală, reală”, a spus Zaharova, în cadrul unui briefing.

"Dat fiind limbajul inacceptabil utilizat la adresa șefei statului din partea reprezentantului oficial al diplomației ruse, Ministerul Afacerilor Externe a dispus convocarea ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Recomandăm Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse să ia cunoștință de textul discursului președintei Maia Sandu, care nu lasă loc de interpretări”, se arată în comunicatul citat.

”Nimeni nu interzice sărbătorirea zilei de 9 mai. Dimpotrivă: trebuie să ne amintim de victoria civilizației asupra fascismului și nazismului. Trebuie să-i onorăm pe cei căzuți și să păstrăm memoria principalei tragedii a secolului XX, Al Doilea Război Mondial”, a menționat Maia Sandu.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că deciziile adoptate recent în Parlamentul Republicii Moldova reprezintă un drept suveran al țării: "Reiterăm apelul către partea rusă de a nu admite ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al țării noastre”, se mai arată în comunicat.

Maia Sandu, amenințată de Rusia după ce a interzis simbolul "Z" al invaziei. Detalii

Citit 1402 ori Ultima modificare Joi, 21 Aprilie 2022 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.