Mariupol: Negocieri pentru culoare umanitare de Paște

Mariupol: Negocieri pentru culoare umanitare de Paște
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, i-a cerut vineri într-o discuţie telefonică preşedintelui rus Vladimir Putin să garanteze culoare umanitare de Paştele ortodox în oraşul ucrainean asediat Mariupol, relatează AFP. ''Discuţie cu preşedintele Putin. Culoare umanitare la Mariupol şi în alte oraşe asediate trebuie să fie imediate, mai ales cu ocazia Paştelui ortodox'', a scris Charles Michel pe Twitter.

În acest timp, armata rusă s-a declarat pregătită să respecte ''în orice moment'' un armistiţiu în oraşul Mariupol la combinatul siderurgic Azovstal, ultima redută a rezistenţei ucrainene în acest oraş de la Marea Azov.

''Punctul de plecare al acestei pauze umanitare va fi ridicarea de către formaţiunile armate ucrainene a drapelelor albe pe o parte sau toată suprafaţa Azovstalului'', a transmis într-un comunicat Ministerul rus al Apărării, care asigură că civilii evacuaţi vor putea alege dacă să se îndrepte spre teritoriile aflate sub control ucrainean sau cele sub control rus şi că soldaţii care se predau vor fi trataţi cu demnitate, iar răniţii vor fi îngrijiţi. ''Această iniţiativă umanitară din partea Federaţiei Ruse este valabilă 24 de ore din 24'', se mai arată în comunicatul prin care Rusia le cere de fapt soldaţilor ucraineni care s-au repliat în interiorul acestui mare combinat să se predea.

Citit 533 ori Ultima modificare Vineri, 22 Aprilie 2022 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.