Mai mulți răniți după atacul cu rachete asupra Kievului. Biden spune că Putin nu va reuși

Mai mulți răniți după atacul cu rachete asupra Kievului. Biden spune că Putin nu va reuși
Rușii au lovit cu rachete clădiri din Kiev Foto: Emilio Morenatti / AP - The Associated Press / Profimedia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Președintele american Joe Biden a declarat că Vladimir Putin nu va reuși să domine Ucraina. Liderul de la Casa Albă a cerut Congresului să aprobe ajutorul de 33 de miliarde de dolari pentru Kiev, precizând că acesta este critic. Omologul său ucrainean i-a mulțumit pentru sprijinul suplimentar, afirmând că este „un pas important”. Decizia de a oferi asistență financiară suplimernată vine după ce, joi seară, rachetele rusești au lovit Kievul, mai multe persoane fiind rănite. Atacul a avut loc în timp ce la Kiev se aflau secretarul general al ONU și premierul Bulgariei, notează Hotnews.

Vineri dimineață, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că, în ultimele 24 de ore, armata ucraineană a lovit 15 ținte aeriene: un avion, cinci rachete de croazieră, nouă vehicule aeriene fără pilot. Pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk, în ultima zi, ar fi fost respinse nouă atacuri inamice. Trupele ruse continuă să blocheze uzina „Azovstal” și să atace Forțele Armate ale Ucrainei în regiunea Harkov, mai spune Armata Ucrainei. 

Probleme de logistică pentru ruși

Armata rusă se confruntă cu aceleași probleme logistice în estul Ucrainei pe care le-a avut atunci când a încercat să cucerească Kievul, spune un oficial american citat de Kyiv Independent. “Având în vedere doar logistica, armata rusă poate avansa doar câțiva kilometri pe zi”, a mai spus acesta.

De la debutul invaziei, au fost lansate peste 1.900 de rachete, a mai spus oficialul, cele mai multe atacuri producându-se în zona Mariupol și Donețk.

Rusia a respins, joi, apelurile la negocieri privind crearea unui coridor umanitar pentru toţi cei blocaţi în combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, transmite dpa. "Preşedintele (Vladimir Putin) a spus-o foarte clar: civilii pot pleca şi o pot face în orice direcţie, militarii trebuie să iasă şi să depună armele", a declarat pentru TASS purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Viaţa şi îngrijirea lor medicală sunt garantate, dar nimic mai mult, a spus el.

Citit 626 ori Ultima modificare Vineri, 29 Aprilie 2022 10:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.