Țările „neprietenoase” la adresa Rusiei, redenumite țări „ostile”

Țările „neprietenoase” la adresa Rusiei, redenumite țări „ostile”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ţările care erau considerate până în prezent "neprietenoase" la adresa Rusiei pot fi de acum numite ţări "ostile", întrucât acestea duc un război pe plan diplomatic, politic şi economic împotriva Federaţiei Ruse, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă Interfax.

Peskov a spus că ţările occidentale, inclusiv SUA, poartă un "război hibrid" împotriva Rusiei în acest moment. "Nu se limitează la consilierii militari britanici şi americani care îi învaţă pe naţionaliştii ucraineni înarmaţi ce să facă şi le oferă şi informaţii operative. Nu, acesta este un război diplomatic şi politic. Se fac încercări de a ne izola pe plan internaţional, iar acesta este un război economic", a declarat Peskov, în cadrul unui forum public.

"Le numim în continuare, într-un mod blând, state <neprietenoase>. Dar aş spune că deja sunt state <ostile> pentru că ceea ce fac ele este război", a insistat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia va depăşi această perioadă de ”furtună perfectă” şi îşi va atinge toate obiectivele, întrucât Vladimir Putin "ştie încotro îşi duce ţara" şi se bucură de sprijinul populaţiei, a mai declarat Peskov, afirmând că, dacă o ţară "nu acţionează ferm şi nu îşi apără cu curaj interesele existenţiale, ea îşi va pierde independenţa, suveranitatea şi nu va mai putea lua propriile decizii".

Moscova consideră "neprietenoase" toate statele care i-au impus sancţiuni după invazia în Ucraina, inclusiv Japonia, SUA şi toate statele membre ale Uniunii Europene.

Citit 692 ori Ultima modificare Marți, 17 Mai 2022 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.