Dronele britanice care pot schimba războiul

Dronele britanice care pot schimba războiul
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Potrivit generalului american John Pershing, infanteria câștigă bătălii, iar logistica războaie. O mare parte dintre problemele Rusiei în Ucraina sunt cauzate de aprovizionarea slabă cu combustibil, arme și provizii. Grupuri agile de militari ucraineni și-au făcut un obicei din a distruge camioanele rușilor, în spatele liniilor inamice.

Însă și sistemele logistice ale Ucrainei sunt vulnerabile. Ultimul lucru pe care și-l doresc Kievul și aliații e ca un transport de lansatoare de rachete anti-tanc Javelin să fie distrus de inamic.

De aceea, britanicii trimit în Ucraina zeci de drone cargo T150, capabile să transporte greutăți mari. Aparatele de zbor, produse de compania Malloy Aeronautics, pot căra o greutate maximă de 68 de kilograme și au o rază de acțiune de 70 de kilometri. Un sistem FGM-148 Javelin cântărește aproximativ 23 de kilograme, iar un lansator FIM-92 Stinger are o greutate de 15 kilograme, potrivit go4it.ro.

Pot ajuta rapid unitățile militare aflate în pericol 

Dronele pot duce rapid, cu risc minim de a fi interceptate, provizii, muniție și arme la unitățile din prima linie care au nevoie de ele. Cu ajutorul lor, pot fi trimise provizii inclusiv militarilor încercuiți în fosta fabrică de oțel Azovstal din Mariupol.

Aparatele de zbor vor fi folosite, mai mult ca sigur, și pentru atac. Soldații ucraineni au transformat deja modele de drone civile, precum cele de la DJI, în platforme capabile să lanseze bombe asupra infanteriei și tancurilor inamice.

Dronele T150 fac parte dintr-un pachet de ajutor în valoare de 370 de milioane de dolari aprobat de Marea Britanie pentru Ucraina. Acesta mai include radare care detectează artileria inamică, sisteme de bruiaj pentru GPS și dispozitive pentru vedere nocturnă.

Malloy Aeronautics pregătește o dronă și mai impresionantă, pentru Marina Britanică. T400 este capabilă să transporte o greutate maximă de 180 de kilograme. Aparatul de zbor poate prelua răniți de pe câmpul de luptă sau poate fi echipat cu mini-torpile.

Citit 1419 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 01:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.