Rudele rușilor morți de pe nava Moskva, amenințate că li se vor anula compensațiile financiare

Rudele rușilor morți de pe nava Moskva, amenințate că li se vor anula compensațiile financiare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Analiștii Institutului pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) observă că eforturile Kremlinului de a cenzura informațiile despre personalul militar decedat și mobilizarea forțată în curs de desfășurare în autoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk intensifică tensiunile interne și opoziția față de război în Rusia, relatează digi24.ro.

Direcția de informații militare ucrainene (GUR) a raportat că regimul de la Kremlin a desemnat avocați și psihologi pentru a convinge familiile personalului de pe crucișătorul scufundat Moskva să se abțină de la dezvăluirea oricăror informații privind moartea rudelor lor, într-un efort de a combate tensiunile sociale în creștere în Rusia.

GUR a afirmat că Kremlinul amenință că va anula compensațiile financiare acordate familiilor membrilor echipajului Moskva dacă aceștia vor discuta public despre scufundarea crucișătorului, ceea ce a dus la refuzul unor rude de a se întâlni cu comandanții Flotei Mării Negre din Sevastopol în semn de protest.

Surse media ucrainene au relatat separat că autoritățile din Donețk au modificat protocoalele de mobilizare și promite acum compensații pentru personalul rănit și decedat după revoltele militarilor de pe linia frontului, punctează ISW.

Plângerile interne ale rușilor cu privire la relele tratamente și lipsa de pregătire în rândul forțelor de luptă rusești determină probabil Kremlinul să ia măsuri la nivel declarativ pentru a reduce nemulțumirile.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că noii recruți din timpul perioadei de pregătire de vară vor fi instruiți cu o atenție specială la lecțiile învățate până acum în Ucraina. Șoigu a adăugat că recruții din această vară vor învăța primul ajutor pe câmpul de luptă, răspunzând probabil criticilor formulate de membri ai comunității militare rusești privind tacticile slabe și lipsa de cunoștințe de prim ajutor în rândul soldaților ruși, spune ISW.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca armata rusă să instruiască și să echipeze în mod corespunzător recruții ruși trimiși de urgență pe front ca înlocuitori și, probabil, caută în primul rând să calmeze nemulțumirea publică, concluzionează evaluarea ISW.

Citit 1802 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2022 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.