Ziua 104 a invaziei ruse: luptele se concentrează în estul Ucrainei

Ziua 104 a invaziei ruse: luptele se concentrează în estul Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

​​În cea de-a 104-a zi a invaziei ruse în Ucraina, luptele se concentrează în estul Ucrainei. În Mariupol există riscul unei epidemii de holeră din cauza cadavrelor și gunoaielor adunate în oraș, potrivit hotnews.ro. Obuzele rusești au ucis două persoane, iar trei persoane au fost rănite în regiunea Mykolaiv în cursul nopții. Trupele ruse au bombardat partea de vest a regiunii Mykolaiv, la granița cu regiunea Herson ocupată, distrugând clădiri administrative, un stadion și o școală.

„Ca parte a creării unui centru de comandă operațional din sud, numărul personalului din Forțele Armate ale Republicii Belarus este planificat să crească la 80.000 de oameni. Noile unități militare vor fi echipate cu echipament militar, care este în prezent depozitat”, susține Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Rusia are nevoie să avanseze pe una dintre principalele sale axe de atac, dacă dorește să controleze întreaga regiune de est a Donețk, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Rapoartele asupra bombardamentelor puternice în apropiere de Izyum sugerează că Moscova pregătește un „efort reînnoit” pe axa nordică. Între timp, asaltul rusesc asupra axei sudice din jurul Popasnei a stagnat în ultima săptămână după câștigurile din mai. Rușii continuă să încerce să încercuiască Severodonețk, după ce au capturat unele părți de est ale orașului. Se crede că ucrainenii au recâștigat o parte din oraș în weekend. Luptele grele de stradă continuă aici. Familiile membrilor Gărzii Naționale Ruse care au murit în Ucraina și Siria vor primi o plată unică de 5 milioane de ruble (65.000 de lire sterline sau 80.000 de dolari), conform unui decret al Kremlinului.

Citit 840 ori Ultima modificare Marți, 07 Iunie 2022 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.