SUA vor cumpăra pentru Ucraina un sistem avansat antirachetă

SUA vor cumpăra pentru Ucraina un sistem avansat antirachetă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Statele Unite vor anunța, probabil, în această săptămână, achiziționarea unui sistem avansat de apărare antirachetă sol-aer cu rază medie și lungă de acțiune pentru Ucraina, a declarat, duminică, pentru Reuters, o sursă familiarizată cu această chestiune.

De asemenea, se așteaptă ca Washingtonul să anunțe și alte tipuri de asistență de securitate pentru Ucraina, inclusiv muniție suplimentară de artilerie și radare de contra-baterie pentru a răspunde nevoilor exprimate de armata ucraineană, a adăugat sursa, potrivit Hotnews.

Noile echipamente militare reprezintă cel mai recent ajutor oferit Ucrainei de către Statele Unite. Luna aceasta, președintele Joe Biden a convenit acordarea unui ajutor militar de 700 de milioane de dolari Ucrainei, inclusiv sisteme avansate de rachete care pot lovi cu precizie ținte cu rază lungă de acțiune.

Un alt efort, de a vinde Ucrainei patru drone mari ce pot fi dotate cu armament, a fost întrerupt la începutul acestei luni, pe fondul îngrijorărilor că echipamentul lor radar și de supraveghere ar putea crea un risc de securitate pentru Statele Unite, dacă ar cădea în mâinile Rusiei.

Citit 601 ori Ultima modificare Luni, 27 Iunie 2022 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.