Noul obiectiv al Rusiei este eliminarea regimului Zelenski

Noul obiectiv al Rusiei este eliminarea regimului Zelenski
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Rusia a semnalat, prin vocea ministrului de Externe Serghei Lavrov, că intenţionează să înlăture de la putere administrația Volodimir Zelenski, pe care a catalogat-o drept un „regim antiistoric”. „Suntem determinaţi să îi ajutăm pe ucraineni să se elibereze de povara acestui regim absolut inacceptabil”, a afirmat Serghei Lavrov, cu ocazia participării la o reuniune a Ligii Arabe, la Cairo, potrivit agenţiei The Associated Press.

Ministrul rus de Externe a acuzat administraţia de la Kiev şi „aliaţii occidentali” că răspândesc propagandă pentru a se asigura că Ucraina „devine inamicul etern al Rusiei”. „Poporul rus şi cel ucrainean vor continua să convieţuiască; vom ajuta cu siguranţă poporul ucrainean să scape de regim, care este absolut antipopular şi antiistoric”, a subliniat Lavrov.

Afirmaţiile ministrului rus de Externe sunt o modificare substanţială a liniei politice a Moscovei. La începutul războiului, oficialii ruşi afirmau că nu vor înlăturarea administraţiei Zelenski.

Serghei Lavrov a subliniat că Rusia a fost pregătită să negocieze un acord pentru oprirea confruntărilor militare în martie, acuzând însă Ucraina că şi-a declarat intenţia de a câştiga războiul pe câmpul de luptă, cu susţinerea naţiunilor occidentale. „Occidentul insistă că Ucraina nu ar trebui să iniţieze negocieri până când Rusia nu este învinsă pe câmpul de luptă”, a acuzat ministrul rus de Externe.

Citit 1144 ori Ultima modificare Luni, 25 Iulie 2022 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.