Prima navă cu cereale a plecat din portul Odesa. Este primul transport de la declanșarea războiului de către Rusia

Prima navă cu cereale a plecat din portul Odesa. Este primul transport de la declanșarea războiului de către Rusia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prima navă cu cereale ucrainene a părăsit luni dimineața portul Odesa, în baza controversatului acord de reluare a exporturilor de cereale la Marea Neagră, relatează Reuters. Este primul transport de la declanșarea războiului de către Rusia.

"Prima navă cu cereale de la debutul agresiunii rusești a părăsit portul. Mulțumită sprijinului tuturor țărilor noastre partenere și al Națiunilor Unite, am putut implementa pe deplin acordul semnat la Istanbul", a scris pe Twitter ministrul ucrainean al infrastructurii Oleksandr Kubrakov.

Nava Razoni, care navighează sub pavilionul Sierra Leone, cu destinația Liban, transportă peste 26.000 de tone de porumb, transmite Reuters, potrivit hotnews.ro.

Informația a fost prezentată de ministerul turc al apărării și confirmată de ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, pe pagina sa de Facebook, potrivit Reuters.

Amintim că, săptămânile trecute, Ucraina, Rusia, Turcia și ONU au semnat un acord privind reluarea transportului de cereale ucrainene din porturile de la Marea Neagră, însă rușii au bombardat Odesa la mai puțin de 24 de ore de la semnarea înțelegerii.

Citit 1138 ori Ultima modificare Luni, 01 August 2022 12:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.