Ucrainenii le-au stricat rușilor festivitățile de Ziua Marinei. Atac cu dronă la Statul Major al Flotei Ruse din Marea Neagră

Ucrainenii le-au stricat rușilor festivitățile de Ziua Marinei. Atac cu dronă la Statul Major al Flotei Ruse din Marea Neagră
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Presa de stat rusă anunță că sediul central al flotei rusești de la Sevastopol, din Marea Neagră a fost ținta unui atac cu drone, soldat cu cinci răniți.

Șase persoane au fost rănite în urma atacului cu drone ucrainene lansat duminică asupra sediului central al flotei rusești de la Sevastopol, din Marea Neagră, spune primarul din Sevastopol, Mikhail Razvozzhaev, potrivit The Guardian.

„Dis-de-dimineață, ucrainenii au decis să ne strice Ziua Marinei. Un obiect neidentificat a zburat în curtea sediului flotei, potrivit datelor preliminare, este vorba despre o dronă. Cinci persoane au fost rănite, erau membri ai personalului Marinei, nu au existat victime. Ajutorul a fost acordat tuturor", a scris Mihail Razvozhaev. „Vă rugăm să vă păstrați calmul și să rămâneți acasă dacă este posibil”, a adăugat Razvozzhayev.

Pe rețelele de socializare au apărut primele imagini de la atacul cu dronă de la Sevastopol denunțat de Rusia.

Festivitățile de Ziua Marinei din Sevastopol, programate duminică, au fost anulate din motive de securitate, transmite agenția rusă de știri TASS. Locuitorii au fost rugați să rămână acasă.

Potrivit serviciului de presă al Flotei Mării Negre, de Ziua Marinei, care se sărbătorește în ultima duminică din iulie, la Sevastopol era programat ca comandantul flotei să facă ocolul navelor din Golful Sevastopol, precum și un concert și un foc de artificii, mai notează TASS. Programul nu a includea și tradiționala paradă cu nave de Ziua Marinei din Sevastopol.

Ample sărbători sunt planificate cu această ocazie în toată Rusia, mai ales o paradă navală la Sankt Petersburg (nord-vest), care urmează să fie supervizată de preşedintele Vladimir Putin, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Este pentru prima dată când autorităţile ruse raportează un astfel de atac de la începutul ofensivei lor în Ucraina la 24 februarie.

Citit 1600 ori Ultima modificare Duminică, 31 Iulie 2022 12:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.