Rusia vrea o soluție "pașnică" la războiul din Ucraina, dar în condițiile sale

Rusia vrea o soluție "pașnică" la războiul din Ucraina, dar în condițiile sale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Kremlinul este dispus să negocieze o soluţie "paşnică" la conflictul din Ucraina, dar în propriile sale condiţii, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, citat de agenţiile de presă EFE şi Interfax.

"Este adevărat, Rusia este pregătită pentru o soluţie negociată în propriile noastre condiţii", a afirmat Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică, răspunzând la o întrebare despre vizita fostului cancelar german Gerhard Schröder la Moscova, în urma căreia politicianul social-democrat a declarat că Rusia doreşte o "soluţie negociată" la conflictul cu Ucraina.

"Vestea bună este că Kremlinul vrea o soluţie negociată", a declarat Schröder, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru săptămânalul "Stern", în care a confirmat şi faptul că a avut o întâlnire cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la Moscova, săptămâna trecută.

Potrivit lui Peskov, condiţiile Moscovei pentru oprirea acţiunii militare "sunt bine cunoscute", făcând referire la condițiile puse la ultimele negocieri, din martie, de la Istanbul.

Citit 1270 ori Ultima modificare Miercuri, 03 August 2022 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.