75 de rachete ruseşti lansate luni către Ucraina. Trei au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova

75 de rachete ruseşti lansate luni către Ucraina. Trei au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova
În foto, ministrul moldovean de externe Nicu Popescu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Republica Moldova a anunţat că trei rachete de croazieră lansate de Rusia asupra Ucrainei au traversat luni spațiul său aerian și că l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a da explicații, transmite Reuters.

"Trei rachete de croazieră lansate asupra Ucrainei în această dimineață de pe navele rusești din Marea Neagră au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova. Am dat instrucțiuni ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a da explicații", a scris pe Twitter ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu.

Șeful Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a spus că trupele ucrainene au doborât 41 de rachete lansate de Rusia, potrivit Reuters. ”În această dimineață, 75 de rachete au fost lansate, iar 41 au fost neutralizate de apărarea aeriană”, a scris șeful Forțelor Armate ale Ucrainei, pe Twitter.

Rusia a mărit la șase numărul navelor înarmate cu rachete gata de luptă din Marea Neagră, potrivit Comandamentului Operațional Sud, transmite Ukrainska Pravda. "Unsprezece nave ale flotei inamice fac manevre în apropierea coastei Crimeei, în Marea Neagră. Inamicul și-a mărit brusc numărul de nave înarmate cu rachete gata de luptă la șase, inclusiv două submarine”, a scris Comandamentul Operațional Sud pe Facebook.

Patruzeci de rachete de croazieră Kalibr sunt îndreptate spre Ucraina, susțin oficialii ucraineni.

Citit 1080 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2022 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.