Conform propagandei rusești, blindatele de la Smârdan se pregătesc să atace Transnistria

Conform propagandei rusești, blindatele de la Smârdan se pregătesc să atace Transnistria
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

"Activități de instruire ale militarilor Armatei României în poligoane din țară sunt prezentate în mod fals ca fiind desfășurate în Republica Moldova", reclamă Ministerul Apărării Naţionale (MApN) de la București. "Semnalăm apariția unei noi dezinformări cu privire la așa-zisa prezență a militarilor români la activități de instruire în Republica Moldova, care a apărut pe canalele de Telegram afiliate propagandei rusești. Unul dintre materialele video incluse în aceste postări prezintă o coloană de autovehicule militare ale Armatei României, despre care se afirmă în mod fals fie că se întorc din, fie că se îndreaptă către Republica Moldova", transmite MApN.

"De fapt, în imagini este surprinsă o coloană de tehnică militară a Brigăzii 15 Mecanizate din Iași, care se întoarce de la exercițiul multinațional "Zimbrul 22", desfășurat în perioada 3-12 octombrie în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, din județul Galați. La exercițiu, care a fost planificat cu un an înainte, au participat militari români, americani și polonezi", notează MApN, care adaugă: "Coloana din imaginile video a fost îmbarcată pe platformele de tren în gara din localitatea Șendreni, județul Galați, și s-a deplasat către Iași".

Reacția MApN vine după ce pe Telegram și pe Twitter au fost publicate imagini video cu blindate și vehicule militare românești într-un tren, sugerându-se că acesta se îndreaptă spre Republica Moldova și că este posibil scenariul în care cele două state vor ataca regiunea transnistreană.

Nu este prima dată când România și Republica Moldova apar menționate în mesajele propagandiștilor ruși. La începutul lunii octombrie, canalele rusești anunțau că Republica Moldova s-ar pregăti să declare mobilizarea generală în rândul cetățenilor săi și că, împreună cu România, ar urma să atace Transnistria, regiune unde sunt staționați câteva mii de militari ruși.

Citit 2541 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Octombrie 2022 09:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.