Unul dintre cei mai bogați ucraineni, arestat ca trădător

Unul dintre cei mai bogați ucraineni, arestat ca trădător
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat arestarea unuia dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, miliardarul Viaceslav Boguslaev, acuzat de trădare în favoarea Rusiei. Oligarhul, fost proprietar al unui important constructor de motoare de aviație, a fost acuzat că îi ajuta pe ruși să-și repare elicopterele militare.

Conform SBU, Viaceslav Boguslaev, președintele onorific al companiei JSC Motor Sich, împreună cu șeful departamentului de comerț exterior al companiei, a colaborat cu reprezentanți ai firmei rusești Rostec, apropiată de Kremlin și care reprezintă una dintre principalele companii de armament ale Federației Ruse. Boguslaev e acuzat astfel că a ajutat la livrarea de motoare de aviație ucrainene către partea rusă. Produsele livrate de compania ucraineană JSC Motor Sich au fost folosite de armata rusă la producerea și repararea mai multor elicoptere militare, precum Mi-8, Ka-53 „Aligator” sau Mi-28 „Night Hunter”.

Pentru a evita restricțiile impuse comerțului cu produse către Federația Rusă, Boguslaev s-a folosit de o rețea comercială paralelă cu intermediar din Orientul Mijlociu, Europa și Asia de Est. Companiile intermediare erau cele care, în acte, solicitau oficial comenzile de motoare. În realitate, produsele ajungeau în Rusia.

Conform SBU, Viaceslav Boguslaev, fost membru al parlamentului ucrainean, a fost reținut în Zaporojie și trimis, sub escortă, la Kiev. El este acuzat de trădare și „colaboraționism” cu Rusia.

Citit 1608 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2022 12:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.