Doi pescăruși au doborât... un avion de vânătoare rusesc SU-34

Doi pescăruși au doborât... un avion de vânătoare rusesc SU-34
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Anchetatorii ruși au stabilit cauza accidentului aviatic de săptămâna trecută, când un avion de vânătoare SU-34 s-a prăbușit peste un bloc de locuințe. Potrivit agenției TASS, doi pescăruși care au intrat la motoarele avionului sunt vinovați pentru accidentul aviatic.

Păsările au intrat în motoare în timpul decolării avionului. „Rămășițele lor au fost găsite de experți la examinarea epavei aeronavei”, susțin surse din anchetă, pentru TASS.

14 oameni au murit și alte 19 persoane au fost rănite. Printre victime se numără și copii. Avionul rusesc de vânătoare Suhoi 34 s-a prăbușit peste un bloc de locuințe în orașul Karsnodar, aflat în apropierea graniței cu Ucraina. Piloţii aparatului s-au putut catapulta.

Incidentul s-a întâmplat în orașul rusesc Eisk, aflat pe malul celălalt al Mării Azov față de Mariupol. Adică la 70 de kilometri de zonele ocupate de ruși din Ucraina.

În discuția cu turnul de control, piloții au spus că unul dintre motoarele avionului s-a stricat la decolare. Suhoi 34 este unul dintre cele mai noi și mai performante avioane ale Rusiei.

Citit 2550 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2022 12:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.