Ce raportează că au făcut Comisiile SRI si SIE din Parlament, în timpul războiului din Ucraina

Ce raportează că au făcut Comisiile SRI si SIE din Parlament, în timpul războiului din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisiile parlamentare de control al serviciilor secrete (SRI și SIE) interpretează diferit care sunt informațiile ce pot fi făcute publice și care sunt cele clasificate referitoare la activitatea acestor comisii în contextul războiului din Ucraina.

 PRESShub a transmis un set identic de întrebări atât Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI cât Comisiei pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe, pentru a înțelege în amănunt activitatea și interesul parlamentarilor români pentru noile amenințări de securitate ale statului, în contextul războiului de la granița României.

Suprasecretizarea de la comisia SIE

Dacă Comisia de Control al SRI a răspuns parțial la întrebările PRESShub, Comisia SIE a susținut că nimic din activitatea sa nu poate fi făcut public, reacția de suprasecretizare a acestei comisii fiind totală.

Mai exact, SIE susține că orice date statistice privind corespondența SIE cu Comisia din Parlament ar viza indirect obiectul și dimensiunea activității Serviciului de Informații Externe, drept urmare ar fi exceptate de la liberul acces al cetățenilor.

Întregul  articol, AICI

Citit 556 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2022 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.