Teatrul din Mariupol a fost demolat „pentru a ascunde crimele ruseşti”, spune un consilier ucrainean

Teatrul din Mariupol a fost demolat „pentru a ascunde crimele ruseşti”, spune un consilier ucrainean
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Autorităţile ruse au început să distrugă teatrul ruinat din Mariupol, potrivit unui consilier al primarului ucrainean în exil al oraşului, conform BBC, notează news.ro. Petro Andriuşcenko a acuzat autorităţile de ocupaţie că au încercat să acopere uciderea a sute de civili atunci când clădirea a fost bombardată de avioanele de război ruseşti, în martie.

Un paravan a fost ridicat recent în jurul teatrului ruinat. Imagini video arată un buldozer doborând o parte din spatele clădirii.

Andriuşcenko a spus că ruşii plănuiesc să lase faţada teatrului intactă şi să distrugă restul structurii, pentru a construi un nou teatru „pe osemintele oamenilor din Mariupol”.

Luna trecută, a fost ridicat un paravan în jurul ruinelor teatrului, cu imagini ale personalităţilor culturale ruseşti. Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, în februarie, şi să asedieze Mariupol, teatrul era un punct central al vieţii oraşului.

Anul acesta, autorităţile pro-ruse care conduc oraşul şi zonele ocupate din regiunea Doneţk au promis ca divertisment alternativ populaţiei rămase în oraş musicalul ”Muzicanţii din Bremen”. În loc să aibă loc la teatrul bombardat, acesta este pus în scenă la mai mult de un kilometru distanţă, la Palatul Pionierilor.

Citit 596 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.