Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pe linia frontului

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pe linia frontului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, s-a deplasat în zona operaţiunii militare din Ucraina pentru a inspecta forţele ruse desfăşurate, a anunţat duminică armata rusă într-un comunicat, relatează AFP.

Serghei Şoigu "a inspectat forţele ruse desfăşurate în zona operaţiunii militare speciale", deplasându-se în special pe linia frontului pentru a discuta cu soldaţii, precizează comunicatul.

Responsabilii militari de la faţa locului i-au prezentat de asemenea rapoarte privind situaţia actuală din teren şi acţiunile forţelor ruse, potrivit aceleiaşi surse.

Comunicatul nu precizează când a avut loc această deplasare, dar anunţul său intervine la două zile după o reuniune între Vladimir Putin şi responsabilii operaţiunii ruse în Ucraina, între care şi Serghei Şoigu.

Confruntată cu o serie de regrese militare în această toamnă, Rusia, care a declanşat o ofensivă neprovocată în Ucraina la sfârşitul lui februarie, a optat din luna octombrie pentru o tactică de lovituri masive asupra reţelelor şi transformatoarelor electrice ale Ucrainei, aruncând milioane de civili în frig şi întuneric în plină iarnă, notează AFP.

Citit 854 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2022 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.