Statele Unite sprijină atacurile ucrainene asupra unor ținte din Crimeea

Statele Unite sprijină atacurile ucrainene asupra unor ținte din Crimeea
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Statele Unite ale Americii consideră că peninsula ucraineană Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014, ar trebui cel puţin demilitarizată, iar Washingtonul sprijină atacurile ucrainene asupra unor ţinte militare de pe acest teritoriu, a declarat subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, a transmis vineri Reuters.

Crimeea, care include portul Sevastopol, unde este staţionată Flota Rusiei la Marea Neagră, este considerată de către diplomaţi occidentali şi ruşi drept principalul punct critic al războiului din Ucraina, notează Reuters. "Nu contează ce decid ucrainenii în legătură cu Crimeea în ceea ce priveşte unde anume aleg să lupte etc., Ucraina nu va fi sigură decât dacă în Crimeea se va produce minimum, minimum o demilitarizare", a declarat Nuland, la Carnegie Endowment for International Peace, în Washington.

Întrebată despre pericolele escaladării războiului din Ucraina, Nuland a declarat că Rusia deţine o serie întreagă de instalaţii militare cruciale pentru conflict. "Acestea sunt ţinte legitime, Ucraina le loveşte şi noi susţinem acest lucru", a insistat Nuland.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova, a reacţionat vineri la declaraţiile lui Nuland, apreciind că acestea dovedesc că SUA sunt implicate în conflict.

Separat, EFE a relatat că apărarea antiaeriană rusă a doborât vineri o dronă care ar fi fost utilizată de Ucraina pentru a ataca o uzină termoelectrică din oraşul portuar Sevastopol.

Din august 2022, autorităţile din Crimeea denunţă atacuri ucrainene cu drone asupra mai multor puncte din peninsulă.

Citit 1379 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2023 09:27

1 comentariu

  • postat de Mihail
    Sâmbătă, 25 Februarie 2023 14:33
    5.14.140.***
    Vizionam recent un interviu luat regretatului om de cultura ,ACAD.RAZVAN TEODORESCU...DISTUNSUL ISTORIC SPUNEA CA DACA LA EXAMEN UN STUDENT I-AR FI SPUS CA ESTE A UCRAINEI ,CRIMEEA,SIGUR L-AR FI PICAT LA EXAMEN....CUM SA SPUI CA TERITORII DE DREPT ALE UNGARIEI ROMANIEI ,POLONIEI SI,SI,DA,ALE RUSIEI
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.