Alerte antiaeriene „pirat” difuzate la posturi radio și TV rusești

Alerte antiaeriene „pirat” difuzate la posturi radio și TV rusești
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai multe alerte antiaeriene ''false'' au fost difuzate pe posturi de radio şi canale de televiziune ruseşti care au fost ''piratate'', au afirmat marţi autorităţile, pe fondul temerilor de atacuri ucrainene, relatează AFP. "Informaţii care semnalează declanşarea unei alerte antiaeriene au fost difuzate pe antenă în anumite regiuni ale ţării, în urma unei piratări a serverelor de radio şi a canalelor de televiziune", a anunţat Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă. "Aceste informaţii sunt false, ele nu corespund realităţii", a dat instituţia asigurări într-un comunicat.

Potrivit media ruse, aceste alerte false au fost difuzate în special în regiunile Belgorod şi Voronej, frontaliere cu Ucraina, precum şi la Moscova şi Sankt Petersburg şi în Peninsula Crimeea anexată de Rusia. Un atac cibernetic similar, care a dus la difuzarea mai multor alerte false antiaeriene în întreaga Rusie, s-a produs şi săptămâna trecută, a subliniat Ministerul Situaţiilor de Urgenţă. De fiecare dată, potrivit agenţiilor de presă ruseşti, aceste piratări nu au afectat decât posturi de radio şi canale private, al căror emiţător a fost pentru scurtă vreme dominat de unul mai puternic.

Aceste incidente intervin la puţin timp de la împlinirea unui an de la declanșarea, pe 24 februarie, a ofensivei ruse în Ucraina. Localităţi şi infrastructuri în regiunile ruse frontaliere cu Ucraina au suferit în mai multe rânduri lovituri, în special ale unor drone, adesea mortale, atribuite de Moscova armatei ucrainene, notează AFP.

Citit 581 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2023 20:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.