Ucrainenii primesc protecție temporară mai mult timp

Ucrainenii primesc protecție temporară mai mult timp
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Numărul de refugiați raportat de autoritățile gălățene pentru ultimele 24 de ore a scăzut din nou, ajungând sub pragul de 500. În acelaşi interval de timp, a crescut însă mult numărul celor care au solicitat permise de protecție, cifra raportată de structurile de Imigrări fiind de ordinul zecilor.

Poliția de Frontieră Galați a transmis că cel mai mare flux, de 357 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au intrat în țară 107 ucraineni. Astfel, 464 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore, cu 101 mai puțini decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 218 locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați. Majoritatea și-au continuat drumul, puțini optând să rămână în Galați, chiar și pentru un timp. În privința refugiaților care au ales spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, vineri, 3 martie, la blocul M11 erau 105 ucraineni. La internatele și sălile de sport erau ocupate 20 de locuri din 103, iar la pensiuni și ONG-uri erau ocupate 85 de locuri din 327. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 50 de permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni, cu 43 mai multe decât în ziua precedentă. Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, valabilitatea permiselor de protecție se prelungește automat până pe 4 martie 2024. În acest context, valabilitatea permiselor rămâne pe toată perioada aplicării Deciziei UE, nefiind necesară o solicitare în acest sens.

Citit 1070 ori Ultima modificare Luni, 06 Martie 2023 07:31

1 comentariu

  • postat de RuieMusia
    Luni, 06 Martie 2023 09:55
    5.12.34.***
    Excelent. Si ar trebui sa primeasca pana cand se vor putea intoarce in siguranta acasa, in UCRAINA. Asta dupa ce putler isi va fi retras orcii criminali.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.