Putin recrutează femei pentru războiul din Ucraina

Putin recrutează femei pentru războiul din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vladimir Putin caută noi recruți în închisorile pentru femei, pentru a compensa pierderile grele suferite de trupele lui în Ucraina, potrivit The Moscow Times, care citează oficiali ucraineni și o organizație independentă de supraveghere a închisorilor rusești, informează Digi24. "Săptămâna trecută, un tren cu vagoane de dormit pentru transferul prizonierilor a fost văzut îndreptându-se spre regiunea Donețk. Unul din vagoane avea în el condamnate", a declarat Ministerul Apărării al Ucrainei, într-un mesaj publicat luni.

Olga Romanova, cofondatoarea organizației pentru drepturile prizonierilor "Russia Behind Bars", a confirmat informațiile, pentru postul de știri independent iStories, menționând că Rusia, cel mai probabil, a folosit deja prizoniere în invazia din Ucraina, cel puțin de la sfârșitul anului trecut. "Au fost luate din coloniile penale din sudul Rusiei", a declarat Romanova.

Se crede că până acum 100 de deținute au fost duse să lupte în Ucraina, potrivit informațiilor deținute de Romanova, dar nu se știe dacă recrutarea a fost efectuată pe bază de voluntariat sau dacă deținutele au fost obligate să se înroleze. În februarie, oficialii militari ucraineni au declarat că Rusia a recrutat până la 50 de prizoniere dintr-o colonie penală din orașul Snijne, ocupat de Rusia, din regiunea Donețk. Acestea ar fi fost trimise pentru "antrenament" în Rusia, urmând să revină în Ucraina pentru a lupta.

Citit 1105 ori Ultima modificare Marți, 21 Martie 2023 10:34

1 comentariu

  • postat de Ce gogoși mai mâncăm astăzi?
    Marți, 14 Martie 2023 17:02
    89.136.4.***
    Putin a înarmat urșii din pădure (cu forța) și i-a trimis să lupte contra Ucrainei !!! Batalionul AZOV stă cuminte și recită poezii de dragoste! Preoții români din Ucraina au voie să predice din nou în limba română ! Îhî ! Vise plăcute!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.