Explozii în Kiev, pe timpul nopții. Ucraina a primit primele tancuri germane

Explozii în Kiev, pe timpul nopții. Ucraina a primit primele tancuri germane
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua 398. În noaptea de luni spre marți, forțele rusești au lansat mai multe atacuri aeriene, inclusiv în Kiev, unde au fost raportate mai multe explozii, potrivit autorităților locale. Forțele Aeriene au anunțat, marți dimineață, că au doborât 12 drone de producție iraniană folosite de ruși. Între timp, 18 tancuri Leopard 2 ale Germaniei au ajuns în Ucraina, potrivit presei. Rusia continuă să-și etaleze forța militară și în afara Ucrainei. După ce secretarul rus al Consiliului de Securitate a declarat că Rusia poate distruge SUA, Moscova a testat două rachete supersonice în Marea Japoniei.

Mai multe atacuri cu dronă au avut loc în noaptea de luni spre marți, în capitala Ucrainei, au anunțat autoritățile locale. Au fost raportate explozii în cartierele Sviatoshin și Obolon. În Sviatoshin, un magazin a luat foc, însă incendiul a fost stins de pompieri. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Iurii Ignat, a declarat că toate dronele folosite în atacurile asupra Kievului au fost doborâte, potrivit Kiev Independent, citat de digi24.ro. Rămășițele uneia dintre ele au fost găsite lângă magazinul care a luat foc. "Din când în când, inamicul atacă Ucraina cu drone Shahed (de producție iraniană - n.r.). Aceștia atacă de la nord și de pe frontul de sud. Avem deja câteva rezultate. Mai multe drone Shahed au fost doborâte în regiunea Kiev, iar, conform informațiilor preliminare, o alta a fost doborâtă în ​​regiunea de est", a anunțat Ignat, noaptea trecută.

Rușii au folosit și avioane de vânătoare Su-35 pentru atacuri aeriene, dar și rachete ghidate. Alte atacuri cu drone au fost raportate în regiunea Dnipropetrovsk, potrivit guvernatorului local. Una dintre drone a lovit o fabrică din orașul Dnipro, provocând un incendiu de amploare. Potrivit guvernatorului, pompierii au acționat mai multe ore pentru a stinge flăcările.

Primele 18 tancuri germane au ajuns în Ucraina

Primele tancuri germane Leopard 2 au ajuns în Ucraina, scrie publicația Der Spiegel, citată de The Guardian. Acesta au fost predate luni, la graniță. De asemenea, Kievul a mai primit din partea Germaniei 40 de blindate Marder, a scris publicația germană. Ucraina a primit și primele tancuri britanice Challenger 2, a anunțat ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, care a publicat imagini cu vehiculele.

"A fost o plăcere să testez primul Challenger 2 MBT ucrainean. Astfel de tancuri, furnizate de Marea Britanie, au ajuns recent în țara noatră", a scris ministrul pe Twitter.

Rusia a testat rachete supersonice în Marea Japoniei

Marina militară rusă a lovit cu rachete supersonice anti-navă o ţintă de antrenament din Marea Japoniei, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Moscova. "În apele Mării Japoniei, nave purtătoare de rachete din Flota Pacificului au lansat rachete de croazieră Moskit asupra unui simulator de ţintă maritimă inamică. Ţinta, amplasată la circa 100 de kilometri, a fost lovită direct, cu succes, de două rachete de croazieră Moskit", arată mesajul respectiv.

Rachetele P-270 Moskit, numite de NATO SS-N-22 Sunburn, sunt rachete supersonice de croazieră cu rază medie de acţiune, de origine sovietică. Acestea pot distruge o navă aflată la o distanţă de până la 120 de kilometri. Exercițiul militar vine după ce secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a afirmat într-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta că Rusia dispune de armele necesare pentru a distruge orice inamic, inclusiv Statele Unite ale Americii.

"Rusia este răbdătoare şi nu intimidează pe nimeni prin avantajul său militar. Dar ea posedă arme moderne, unice, capabile să distrugă orice adversar, inclusiv SUA, în cazul unei ameninţări la adresa existenţei sale", a spus Patruşev.

Citit 1346 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.