Tentativă de asasinat la Kremlin. Rușii susțin că ucrainenii au încercat să-l ucidă pe Putin

Tentativă de asasinat la Kremlin. Rușii susțin că ucrainenii au încercat să-l ucidă pe Putin
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Kievul a încercat să lovească Kremlinul cu drone, dar atacul a fost respins, a declarat miercuri serviciul de presă al Rusiei, citat de TASS.

Potrivit Ria, Moscova consideră acțiunile Ucrainei drept un act terorist planificat și o tentativă de asasinat asupra președintelui înainte de Ziua Victoriei și a paradei de pe 9 mai. Partea rusă își rezervă dreptul de a răspunde la acest atac unde și când crede de cuviință, mai anunţă Kremlinul.

Putin nu se afla la Kremlin în momentul tentativei de atac cu drone ucrainene, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti. Putin lucrează de la reședința sa de lângă Moscova, în Novo-Ogaryovo, a declarat Peskov pentru RIA Novosti. "Noaptea trecută, regimul de la Kiev a încercat să lovească cu vehicule aeriene fără pilot reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse", a anunţat Kremlinul. Potrivit serviciului de presă de la Kremlin, citat de presa rusă "două drone erau îndreptate spre Kremlin". "Ca urmare a acțiunilor întreprinse în timp util de armată și de serviciile speciale de radar, dispozitivele au fost anihilate", a subliniat Kremlinul. "Nu au existat victime sau pagube materiale în urma căderii lor și a împrăștierii fragmentelor", a adăugat serviciul de presă.

Planurile de a organiza o paradă în Piața Roșie pe 9 mai rămân, a mai spus Peskov. Kremlinul consideră tentativa de atac drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse. "Considerăm aceste acțiuni drept un act terorist planificat și un atentat la viața președintelui Federației Ruse, desfășurat înainte de Ziua Victoriei, parada de 9 mai, la care este planificată și prezența invitaților străini".

Rusia își rezervă dreptul de a răspunde unei tentative de atac asupra Kremlinului unde și când consideră de cuviință, a adăugat Kremlinul. Marți, Vladimir Putin a fost la Sankt Petersburg. Miercuri, Putin a lucrat de la reședința Novo-Ogaryovo de lângă Moscova, unde s-a întâlnit cu guvernatorul regiunii Nijni Novgorod, Gleb Nikitin.

Citit 1354 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Mai 2023 16:33

7 comentarii

  • postat de @ruemusia
    Sâmbătă, 06 Mai 2023 08:55
    109.166.128.***
    0
    0
  • postat de Slava România
    Joi, 04 Mai 2023 20:44
    89.136.4.***
    De ce vă miră faptul că au doborât dronele deasupra Kremlinului? O dronă nu trebuie trimisă de la sute de km ! O dronă poate fi ridicată și din apropierea Kremlinului sau chiar din Kremlin.
    0
    0
  • postat de Akbar
    Joi, 04 Mai 2023 19:43
    5.13.146.***
    Povesti sovietice. Din filmulet de observa doi tovarasi care se urcau pe o scara in timp ce "drona ucrainiana" incerca, fara succes sa doboare batul de care era agatat steagul de pe Kremlin. Daca o drona reusea sa ajunga in zona Kremlinului, cu siguranta ca incarcatura de explozibil ar fi aruncat in
    0
    0
  • postat de RuieMusia
    Joi, 04 Mai 2023 17:49
    188.25.144.***
    Eficiente masurile antiaeriene ale rusilor, au reusit sa doboare doua drone fix deasupra Kremlinului. Nu inainte, fix, dar FIX deasupra lui. Ca asa functioneaza un asasinat organizat de o tara care arata ca stie arta razboiului de 100 de ori mai bine decat orcii de la Moscova, ataca folosind doua dr
    0
    0
  • postat de andrei
    Joi, 04 Mai 2023 09:17
    217.63.67.***
    voi inca nu stit ca rusii mint mereu?
    0
    0
  • postat de Mai plauzibil, o demonstrație a lui Putin
    Miercuri, 03 Mai 2023 19:10
    109.166.134.***
    Moscova, are trei centuri de apărare antiaeriană în formă de cerc și mai nou, a fost completată cu a patrulea sistem de apărare antiaeriană, sisteme de apărare în interiorul orașului, amplasate pe clădirile mai înalte din Moscova. Sistemele de apărare antiaeriană sunt dublate de sistemele radar de c
    0
    0
  • postat de boom, booom
    Miercuri, 03 Mai 2023 19:00
    89.39.81.***
    conform rusiei ei sint purtatorii de coroane din ramuri de maslin, de porumbei albi, de pace si bine in toata lumea.....problema e cind se trezeste dl. putin....are probleme de digestie.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.