Rușii susțin că au cucerit în întregime orașul Bahmut

Rușii susțin că au cucerit în întregime orașul Bahmut
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a felicitat duminică pe militarii ruşi şi pe mercenarii din grupul Wagner pentru "eliberarea" oraşului Bahmut, pe care îl identifică cu numele său din perioada sovietică, Artiomovsk, relatează Reuters. Într-un comunicat publicat pe site-ul Kremlinului, Putin afirmă că lupta - cea mai lungă din războiul de 15 luni - s-a încheiat cu victoria Rusiei şi că toţi cei care au excelat în tabăra rusă vor fi recompensaţi de stat.

"Şeful statului a felicitat grupurile de asalt ale Wagner, precum şi membrii unităţilor Forţelor Armate Ruse care le-au furnizat sprijinul necesar şi acoperire pe flancuri, pentru încheierea operaţiunii de eliberare a Artiomovks", se menţionează în comunicat. "Toţi cei care s-au distins vor fi premiaţi de stat", se mai menţionează în comunicat.

Anterior, în cursul zilei de sâmbătă, șeful Wagner, Evgheni Prigojin a apărut într-o înregistrare video, purtând uniformă de luptă, în faţa unei formaţii de luptători cu steaguri ruseşti şi ale Wagner, şi a declarat, pe fundalul sonor al unor explozii îndepărtate, că "astăzi la orele 12, Bahmutul a fost cucerit în întregime" şi că "am cucerit întreg oraşul, casă cu casă".

Pe de altă parte, președintele ucrainean, despre care presa internaţională a scris că a părut să confirme pierderea Bahmut la summitul G7 de la Hiroshima, a retractat duminică prin purtătorul său de cuvânt. "Întrebarea jurnalistului: ruşii susţin că au cucerit Bahmut", a scris Serhii Nikiforov pe Facebook. "Răspunsul președintelui: Cred că nu". "În acest mod, preşedintele a negat cucerirea Bahmut", a adăugat Nikiforov în ucraineană.

Citit 691 ori Ultima modificare Duminică, 21 Mai 2023 16:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.