Un general rus de top, ucis cu rachete pe frontul din Ucraina

Un general rus de top, ucis cu rachete pe frontul din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Generalul rus Serghei Goriacev, fost comandant al trupelor ruse din Transnistria, a fost ucis în urma unui atac cu rachete pe frontul din Zaporojie, din sudul țării.

„Ca urmare a unui atac cu rachete inamic, şeful Statului Major al Armatei 35 de Arme Combinate, generalul-maior Serghei Goriacev a fost ucis”, a anunțat luni noapte într-o postare pe Telegram bloggerul militar rus, Voenkor Kotenok.

„Potrivit reprezentanţilor comandamentului Grupului Unit de Forţe, armata a pierdut astăzi unul dintre cei mai străluciţi şi mai eficienţi lideri militari”, a adăugat bloggerul militar.

Serghei Goriacev (52 de ani), un comandant decorat, a condus anterior trupele ruseşti din regiunea separatistă Transnistria, a comandat o bază militară în Tadjikistan şi un centru de antrenament în Habarovsk.

Mai mulţi bloggeri militari ruşi au declarat că Goriacev a fost probabil ucis de o rachetă de croazieră Storm Shadow furnizată de Marea Britanie. Ministerul rus al Apărării nu a făcut niciun comentariu în legătură cu moartea lui Goriacev.

Regiunea Zaporojie, controlată în proporţie de 80 la sută de forţele ruseşti, este una dintre principalele ţinte ale contraofensivei ucrainene.

Potrivit grupului media independent Meduza, Goriacev este deja al zecelea general rus care a fost ucis în acest război, dar el este primul general rus care moare în Ucraina în mai bine de un an.

Citit 1516 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 11:39

1 comentariu

  • postat de RuieMusia
    Miercuri, 14 Iunie 2023 13:47
    188.25.2.***
    Nici nu era greu, pare sa fie multa, foarte multa tinta..... Nici nu trebuia sa fie ucis cu rachete, era suficient si sa isi aprinda singur o tigara, ca sa sara in aer, la cat de populara e vodka in armata maro a rusilor
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.